Бъдещето е спомен, пътувай!

Тайланд, Виетнам и Камбоджа – обиколна програма

от: 4122лв.

Програма

1-2. ДЕН Полет до Банкок

Полет с прекачване до Банкок. Вашият екскурзовод ще ви посрещне на летището. Трансфер до хотела. Нощувка в района на Банкок.

3. ДЕН Банкок 

Закуска. Ще имате свободно време или полудневна екскурзия до “Кралския дворец” и три от най-величествените храмове в Банкок (“Пакет допълнителни екскурзии”): “Уат Траймит” (храмът на Златния Буда, висок 3 м с тегло 5,5 т), “Уат По” (храмът на Полегналия Буда е най-големия в Банкок), “Уат Пра Кеу” (храмът на Изумрудения Буда, изсечен от един нефритен блок). Нощувка в района на Банкок. Вечеря в хотела (“Пакет вечери”). Забележка: За посещение на Големия дворец е необходимо подходящо облекло.

4. ДЕН Банкок – граница Бан Пакард – Сием Реап  

Закуска. Ранен трансфер към Бан Пакард (границата Тайланд с Камбоджа). Ще продължите до Сием Реап. Нощувка в района на Сием Реап.

5. ДЕН Сием Реап – Ангкор Ват   

Закуска. Ще имате свободно време или възможност за целодневно разглеждане на храмовете Ангкор Ват (пакет “Допълнителни екскурзии” с включен обяд): Ще започнете от Южната порта на древния гр. Ангкор Ват, преди посещението на храма “Байон”. Следва “Пименакас”, разположен във вътрешността на Кралския дворец, където ще се изкачите по храма и ще се насладите на прекрасната гледка към “Ангкор Том”, след което ще продължите до “Пра Палилай”. Ще видите още Терасата на прокажените царе и Терасата на слоновете. Ще посетите и “Та Пром” построен през XII в. – един от най-популярните храмове в района на Ангкор. След разходката ще се върнете в Сием Реап, за да избягате от топлината, а по-късно отново ще се отправите към Ангкор Ват, за да посетите най-голямата религиозна сграда в света. Последната спирка е пирамидално оформения храм “Пре Руп”, открива се впечатляваща гледка към кулите на Ангкор Ват. Построен от Суряварман II в началото на XII в. като държавен храм и по-късно мавзолей, храмът първоначално е бил посветен на бог Вишну. Нощувка в района на Сием Реап.

6. ДЕН Сием Реап – Пном Пен  

Закуска. Ще отпътувате към Пном Пен (столицата на Камбоджа). Ще спрете на моста “Спин Праптос”, който датира още от времето на Кхмерската империя. Ще продължите към фермата за коприна “Сантук”, където ще се насладите на вкусен кхмерски обяд. С помощта на екскурзовод ще се запознаете с всички етапи в производството на коприна – от копринената буба до крайния продукт, който селяните тъкат. Ще посетите и пазара в Скуон, там ще видите местни специалитети, като пържени тарантули. В Пном Пен ще посетите Кралския дворец. Ще се разходите из комплекса и градините. Ще посетите Сребърната пагода, в която се съхранява колекция от статуи на Буда, едната от които е украсена с 9584 диаманта, а подът вътре е покрит от 5000 сребърни плочки. Ще посетите и Ривърсайд – възможност за кратка разходка по една от малкото пешеходни алеи в Пном Пен. Речен круиз в Пном Пен (пакет “Допълнителни екскурзии”). Пътуването е на борда на круизна лодка с уникален дизайн на катамаран, по реките Меконг и Тонле Сап. Нощувка в района на Пном Пен.

7. ДЕН Бавет – Хо Ши Мин (Сайгон) – Тунелите в Ку Ши   

Закуска. Трансфер до Мок Бай (провинция Бавет) за пресичане на границата с Виетнам. Преди да отпътувате за Хо Ши Мин, ще посетите тунелите Ку Ши, използвани от партизанските комунисти по време на Виетнамската война. Мрежата от тунели се простира на 250 км и е разположена на 3 нива под земята. Това ще ви даде ясен поглед върху трудностите и ужасите на партизанската война. Нощувка в райна на Хо Ши Мин.

8. ДЕН Хо Ши Мин (Сайгон) 

Закуска. Свободно време за разглеждане на града или разходка с лодка по р. Меконг (пакет “Допълнителни екскурзии” с включен обяд): Делтата на Меконг, известна като Оризовата купа на Виетнам, най-плодородният регион и основен производител на ориз и тропически плодове. Нощувка в района на Хо Ши Мин.

9. ДЕН Хо Ши Мин (Сайгон) – Муи Не (курорт) 

Закуска. Свободно време или полудневна екскурзия из Хо Ши Мин (пакет “Допълнителни екскурзии”). Ще видите невероятния Дворец на обединението, Централната поща и Нотр Дам – представители на френската колониална архитектура. В Чолон ще посетите храма “Тиен Хау” (посветен на богинята на морето). Трансфер до курорта Муи Не на брега на Южнокитайско море.

10-12. ДЕН Муи Не (курорт) 

Закуска. Свободно време за плаж и почивка.

13-14. ДЕН Полет до България

Закуска. Трансфер към летището. Полет към София. Последният ден кацане на летище София.

Прочети още
[save_as_pdf_pdfcrowd]

Цени и дати

Дати и цени

13.11.2024 – 4199 лева

01.02.2025 – 4299 лева

21.03.2025 – 4399 лева

16.04.2025 – 4399 лева

Цената включва

– Двупосочен самолетен билет
с надеждна авиокомпания

– Всички летищни такси
20 кг регистриран и 5 кг салонен багаж

– Трансфер
Летище-Хотел-Летище. Модерен автобус с климатик

– Настаняване
Отлични хотели според местната категоризация

– Храна
закуски на блок маса

– Екскурзии
Моста”Спин Праптос”; Ферма за коприна “Сантук”; Пазара в Скуон; Пном Пен; Тунелите Ку Ши.

– Водач с български език
Ще ви придружава и дава подробна информация по време на програмата

Прочети още

Цената НЕ включва

– Задължителна медицинска застраховка медицинска застраховка с покритие 50 000 евро за лица до 69 г.: 74 лв. За лица, навършили 70 г., застраховката се заплаща в двоен размер.

– Доплащане за индивидуално настаняване
(в случай, че пътувате сами и нощувате в самостоятелна стая): 799 лв.  

Визи за: Виетнам: 210 лв.(с вкл. съдействие от Премио Травел); Тайланд: 2000 бата, ≈ 60 евро (издава се на място); Камбоджа: 35 USD (издава се при пресичане на границата) .

– В цената не е включен бакшишът за екскурзоводско обслужване и шофьор.

 

Ние ви препоръчваме: 

Пакет “Допълнителни екскурзии” : 519лв.
– Полудневна екскурзия до Кралския дворец и 3 храма в Банкок;
– Целодневна екскурзия до Ангкор Ват с включен обяд;
– Речен круиз в Пном Пен с вечеря;
– Разходка с лодка по р. Меконг;
– Полудневна екскурзия в Хо Ши Мин.

Пакет “Вечери“: 569 лв. на човек за целия престой.

Или обединени двата пакета в “МЕГА Пакет”: 1049 лв. 

Застраховка “Отмяна на пътуването”

Прочети още

Други

*Посочените цени и наличности подлежат на препотвърждение от наша страна.

Прочети още

Изпрати запитване

Попълнете име, презиме, фамилия и рожденна дата на всеки турист (на латиница), по паспорт или лична карта

Предложени обяви

Открийте Вашата дестинация