Бъдещето е спомен, пътувай!

Южна Африка

от: 4799лв.

Програма

1-2. ДЕН Полет до Йоханесбург 

Полет с прекачване до Йоханесбург. Екскурзоводът ще ви посрещне на летището и ще отпътувате към провинция Мпумаланга. Настаняване в хотела. Нощувка в района на Хейзивю.

3. ДЕН Национален парк Крюгер 

Закуска. Рано сутринта ще се отправите към парк Крюгер, с възможност за целодневно сафари (пакет “Допълнителни екскурзии”). Националният парк Крюгер е един от найизвестните резервати в света. Той е част от “Трансграничния парк Лимпопо”, който през 2002 г. се обединява с парка Гонарезу в Зимбабве и Лимпопо в Мозамбик. Нощувка в района на Хейзивю.

4. ДЕН Претория 

Закуска. Ще отпътувате за административната столица Претория, минавайки през живописния Панорамен път. Ще се насладите на гледки като “Прозорецът на Бог” (част от стена – 250 км отвесни скали), скалните образувания с кръгли отвори в тях Bourke’s Luck Potholes и третия по големина зелен каньон в света – Blyde River Canyon. Претория е град изпълнен с множество зелени паркове – Бургерс парк, Принцес парк и с лилави улици с цъфнали джакаранда дървета (акации с лилави цветове). На централния площад Керк-Плац е разположен монументалният паметник на Пол Крюгер – първия президент на Република Трансваал. На улиците “Пол Крюгер” и “Чърч стрийт” (най-дългата улица в света – почти 25 км) се помещават сградите на старото кметство и Дворецът на правосъдието, редица банки, както и Монетният двор на републиката. Нощувка в района на Претория.

5. ДЕН Претория – Порт Елизабет 

Закуска. Следва панорамна обиколка в Претория, с посещение на паметника Voortrekker (мемориал на ранните заселници). Продължавате към историческия град Совето, създаден в миналия век, като селище за миньори и работници. Градът е известен като център на Aпартейда. Ще минете по Vilakazi street, улицата на Нелсън Мандела и Десмонд Туту. Ще разгледате и Мемориалът на Хектор Питерсън и църквата Regina Mundi. Трансфер до летището на Йоханесбург за полет до Порт Елизабет, известен още като Ветровитият град. Нощувка в района на Порт Елизабет.

6. ДЕН Порт Елизабет 

Закуска. Ще се отправите към Националния парк Garden Route създаден през 2009 г., крайбрежен резерват, покрит с впечатляваща брегова ивица, буйни гори и туристически пътеки. Ще минете по висящия мост над червено-кафявите води на устието на р. Стормс, който се простира на 77 метра и остава една от най-популярните туристически атракции в Източен Кейп. Продължавате към Plettenberg Bay с възможност за круиз с лодка за наблюдение на китове или разглеждане забележителностите на град Qolweni (пакет “Допълнителни екскурзии”). След това се отправяте към крайморския град Wilderness. Нощувка в района на Уайлдернес.

7. ДЕН Оудсхорн

Закуска. Ще отпътувате към град Оудсхорн, разположен в югозападната част на Южна Африка в провинция Западен Кейп. Следобед предстои туристическа обиколка с екскурзовод през пещерите Канго – едно от най-красивите подземни чудеса на Африка. В късния следобед ще посетите ферма за щрауси Канго. На място имате възможност за вечеря (пакет “Вечери”) или да разполагате със свободно време. Нощувка в района на Оудсхорн.

8. ДЕН Кейптаун 

Закуска. Ще се отправите към столицата Кейптаун. Възможност за изкачване с кабинковия лифт (при подходящо време) на планината Тейбъл, тук е и легендарния нос Добра надежда (пакет “Допълнителни екскурзии”). Кейптаун е първият град, който е основан от европейци в африканския юг, наричан е “градът-майка”. Нощувка в района на Кейптаун.

9. ДЕН Кейп Пойнт (нос Добра Надежда) 
 
Закуска. Ще се отправяте към проистанището на Hout Bay за круиз с лодка, от която ще можете да наблюдавате играещите във водата тюлени. Продължавате покрай известия връх Champans Peak навлизайки в природния резерват Cape Point. Най-високата точка, може да бъде достигната пеша или срещу допълнителна такса и подходящи атмосферни условия с въжена линия. Нос Кейп Пойнт е най – югозападната точка на континента Африка, известен с името нос Добра Надежда или наричан още Носът на бурите. Ще отпътувате към морския град Simon’s Town. Ще имате възможност да наблюдавате пингвините на закътания плаж Boulders Beach. Нощувка в района на Кейптаун.

10. ДЕН Кейптаун 

Закуска. Предстои обиколен тур на Кейптаун. Ще се разходите до цветния Бо-Каап, крепостта Добра надежда и Signal Hill. Продължавате към Стеленбош за дегустация на вино и обиколка на избата Zevenwacht Wine Estate. Следва разходка из историческия град и свободно време с възможност за вечеря в местен ресторант (пакет “Вечери”). Нощувка в района на Кейптаун.

11-12. ДЕН Полет до България 

Закуска. Трансфер до летището в Кейптаун. Последният ден кацане на летище София.

Прочети още
[save_as_pdf_pdfcrowd]

Цени и дати

Дати и цени

14.05.2024 – 4799 лева

17.09.2024 – 5199 лева

06.10.2024 – 4999 лева

Цената включва

 • Двупосочен самолетен билет
 • Билет за вътрешен полет
 • Всички летищни такси – 23 кг регистриран и 5 кг ръчен багаж
 • Трансфер – Летище-Хотел-Летище. Модерен автобус с климатик
 • Настаняване – отлични хотели според местната категоризация
 • Храна – 9 закуски в хотелите
 • Незабравими екскурзии – Претория; – Национален парк Garden Route; – Пещерите Канго; – Ферма за щрауси Канго; – Нос Добра Надежда; – Кейптаун.
 • Водач с български език ще ви придружава и дава подробна информация по време на програмата
Прочети още

Цената НЕ включва

 • Задължителна медицинска застраховка с покритие 50 000 евро за лица до 69 г.: 74лв. За лица, навършили 70г., застраховката се заплаща в двоен размер.
 • Доплащане за индивидуално настаняване (в случай, че пътувате сами и нощувате в самостоятелна стая): 699 лв.
 • Туристическа виза за ЮАР: 65 лв. (подава се лично в посолството на ЮАР в София)
 • В цената не е включен бакшишът за екскурзоводско обслужване и шофьор.

НИЕ ВИ ПРЕПОРЪЧВАМЕ:

 • Пакет “Допълнителни екскурзии”: 519 лв.

– Национален парк Крюгер;

– Круиз с лодка за наблюдение на китове;

– Изкачване с кабинков лифт на планината Тейбъл (при подходящо време).

 • Пакет “Вечери”: 599 лв.
  – 7 вечери в хотелите
  – 1 вечеря във фермата за щрауси Канго
  – 1 вечеря в ресторант в Кейптаун
  *Или обединени двата пакета в “МЕГА Пакет”: 1059 лв.
 • Застраховка “Отмяна на пътуването”.
Прочети още

Други

*Посочените цени и наличности подлежат на препотвърждение от наша страна.

Прочети още

Изпрати запитване

Попълнете име, презиме, фамилия и рожденна дата на всеки турист (на латиница), по паспорт или лична карта

Предложени обяви

Открийте Вашата дестинация