Бъдещето е спомен, пътувай!

28.03.2024

Какво да посетим на остров Мавриций

Споделете в:

Остров Мавриций, разположен в индийския океан, е едно от най-изключителните и привлекателни туристически места в света. Съчетание от богатство на природата, красиви плажове, културно многообразие и изискана кухня, Мавриций предлага несравнимо пътешествие. В този пътеводител ще ви запознаем с това какво да посетим на остров Мавриций.

1. Порт Луи – като столица на острова, Порт Луи е пълна с културни забележителности и архитектурни блясъци. Посетителите могат да се насладят на разходки из уличните пазари, да посетят забележителности като Форт Аделин, Централния пазар и Градската градина. Порт Луи е място, където се срещат много култури – в града има френска колониална архитектура, китайски и индийски магазини и предприятия, както и модерни търговски центрове и бизнес квартали.

2. Парк Касела – Едно от най-впечатляващите места на остров Мавриций, паркът Касела, е дом на богата флора и фауна. Тази природна забележителност ви предлага уникалната възможност да се срещнете лице в лице с някои от най-редките и интересни животински видове.

3. Полуостров Ле Морн Брабант – той е част от световното наследство на ЮНЕСКО. Полуостровът е сред най-известните исторически и природни забележителности. Районът е известен и с условията за кайтсърфинг и кристално чистите си води.

4. Водопадите Тамаринд – Разположени близо до града Вакоа-Феникс, водопадите Тамаринд са едни от най-красивите забележителности на Мавриций. Каскадата се състои от седем водопада, които се увеличават на брой през влажния сезон. Околните водопадите има възможност за разходки и екскурзии, благодарение на които можете да се срещнете с разнообразни видове животни и растения.

Разгледайте най-добрите оферти за посещение на остров Мавриций тук. Насладете се на екзотична почивка заедно с Touristico.

Прочетете също

Абонирайте се за нашия бюлетин

Открийте Вашата дестинация