Бъдещето е спомен, пътувай!

14.11.2023

Какво трябва да знаем за Доминикана?

Споделете в:

С настъпването на есента и по-хладното време се завръщаме носталгично към слънчеви дни на лятото. И започваме да мечтаем за слънце, бели плажове и палми. За това, ние от Touristico, подготвихме тази статия за вас. Ето какво трябва да знаем за Доминикана преди да я посетим.

Доминикана е сред най-търсените и екзотични дестинации, поради своите луксозни курорти и пленителни, бели плажове.

Кога да посетим Доминикана?

Климатът е топъл почти целогодишно. Дъждовните месеци за от юни до октомври. Най-благоприятно за посещение е от ноември до май. Климатът е тропически, със средна температура 25-27 градуса.

Какъв език се говори в Доминикана?

Говори се испански език в най-чистата му форма. Но доста добре бихте се разбрали и на английски език.

Храната

Посещавайки Доминикана е добре да се отседне в хотел, който предлага пълно изхранване. Би било твърде рисковано хранене в ресторанти извън хотелската част или покупка на месо и ястия, които се предлагат на улицата.

Интересна информация

Еспаньола е и мястото, където за пръв път е стъпил кракът на Христофор Колумб през 1492 година. Еспаньола е остров, който се поделя от Хаити и Доминиканската република и е един от Големите Антилски острови заедно с Куба, Ямайка и Пуерто Рико.

По южното крайбрежие се намират известни курорти и плажове – Boca Chica, Juan Dolio, Bayahibe,. А едни от най-предпочитаните курорти са по източния бряг – плажът Bavaro и Punta Cana.

Културни забележителности

Посетете Санто Доминго и Колониалния град. Там са струпани почти всички най-интересни архитектурни паметници от времето на Испанската империя. Забележителностите в столицата са част от световното наследство според ЮНЕСКО.

Разгледайте нашето предложение за посещение на Доминиканска република – “Доминикана – безвремие в изгреви и залези“. Насладете се на 7-дневна екзотика с Touristico.

Прочетете също

Абонирайте се за нашия бюлетин

Открийте Вашата дестинация