Бъдещето е спомен, пътувай!

14.03.2024

Очарованието на Куба. Забележителности, които трябва да посетите

Споделете в:
МЕЧТАНА КУБА - Хавана

Куба, островна перла в Карибско море. Тя се превръща в неповторимо приключение за всеки пътешественик. Богата на култура, история и невероятни природни красоти. Тази дестинация привлича с магията на своите улици, ароматът на тютюн и уникалната музика, която пулсира във въздуха. В следващите редове ще ви представим забележителности, които да посетите по време на вашата екскурзия.

Разходка по Малекон

Най-добрият начин да се запознаете с Хавана е като се разходите по Малекон. От едната страна виждате Карибите, а от другата живописния град, Първоначално е построена като защитна стена от вълните. Тя е привлекателно място за рибари и идеално за разходка.

Барът на Хемингуей

В средата на Старата Хавана се намира Floridita. Той е световно известен ресторант и бар, който не се е променял от откриването си през 1817 г. Бил е любимо място на Ърнест Хемингуей, Езра Паунд и Греъм Грийн.

Старата Хавана

Старата Хавана – сърцето на столицата Хавана. Този исторически квартал е пропит с колониален стил, красиви площади и улични артисти. Разходете се из улиците на Олд Хавана, за да се потопите в атмосферата на стария свят и да почувствате пулса на времето.

Тринидад

Тринидад е като пътеводител във времето със запазената си архитектура и характерните калдъръмени улици. Обичан от посетителите, градът предлага уникално съчетание от история, култура и природа. Посетете Плаза Майор за да се потопите в колониалната епоха.

Кайо Ларго

Той притежава изумрудени води, морски звезди и бял пясък. Дълъг е 14км и широк 3км. Красота и екзотика. Включете Кайо Ларго във вашия списък за посещение.

Винялес – долината на пурите

Долината Винялес е разположена в западната част на Куба. Това е земеделски район, където по традиционни начини се отглеждат плодове, зеленчуци, кафе и особено тютюн. Съществуват 40-50 вида кубински пури, които се различават според сорта тютюн и размера си, но най-известни в цял свят са пурите Cohiba.

Театърът на Хавана

Toвa e eдин oт ocнoвнитe oбeĸти нa ĸyлтypнoтo нacлeдcтвo нa Kyбa. Cгpaдaтa e пocтpoeнa пpeз 1915 гoдинa и e eдин oт нaй-гoлeмитe тeaтpи в cвeтa, ĸaтo нeгoвaтa зaлa мoжe дa пoбepe 1500 гocти. Днec тoвa e cцeнaтa нa нaциoнaлния бaлeт нa Kyбa

Надяваме се да сме събудили любопитството ви относно Куба с предоставените забележителности. Разгледайте нашите оферти. Посетете една от перлите на Карибите заедно с Touristico.

Прочетете също

Абонирайте се за нашия бюлетин

Открийте Вашата дестинация