Бъдещето е спомен, пътувай!

26.02.2024

Петра – изгубеният рай на Йордания

Споделете в:

Йордания, държавата, пропита с богата история и удивителна природа, дом на едно от световните чудес – Петра. Този древен град, известен още като “Розовият град”, предлага на посетителите несравнима комбинация от археологически богатства и природна красота, които правят Йордания едna от най-вълнуващите туристически дестинации. В тази статия ще изследваме Петра – изгубеният рай на Йордания, разкривайки тайните и величието на този уникален град.

Историята на Петра се разпростира хиляди години назад. Основан е през 6-ти век пр.н.е. от набатейците, културно и търговско общество, което процъфтява благодарение на това, че се намира между важни търговски маршрути

През времето, Петра става част от Римската империя и преживява период на величие. Сградите и структурите, издълбани в камъните, свидетелстват за вълнуващата инженерна техника на този древен народ.

Розовата Симфония
Най-забележителната икона на Петра е Ал-Казна, или “Тезеят”. Това е величествен храм, издълбан в розова скала, който привлича вниманието си с изключителната си архитектура и богатите резби. Тезеят служи като гробница на набатейския владетел Аретас IV и е една от най-мистериозните и вълнуващи забележителности в Петра.

Суик Ал-Сик – Дългият Път
Влизането в сърцето на Петра започва по Суик Ал-Сик, дългият път сред величествените скали. Този тесен коридор, изсечен в скалата, се оказва вратата към мистериите на града и допълнително подчертава набатейските инженерни умения.

Йордания и в частност Петра предлагат невероятно пътешествие в древността. Този изгубен рай в пустинята съчетава историческо богатство с природно величие, правейки го уникално място за посещение и изследване. Планетата ни скрива места с изключителни истории и Петра е безспорен пример за това.

Прочетете също

30.03.2024

Винаги си мечтал за круиз по Нил, но още не си ходил? Потопи се в завладяващата история на Египет в удобството на круизен кораб с touristico

Абонирайте се за нашия бюлетин

Открийте Вашата дестинация