Бъдещето е спомен, пътувай!

22.02.2024

Поглед в света на магично Мексико. Забавни и удивителни факти

Споделете в:
Съкровищата на Мексико - 10 нощувки

Мексико – държава, пропита с богата култура, древна история и ослепителна природа. Достатъчно е само едно пътуване до тази магична страна, за да се влюбите – богата история и култура. В тази статия ще разгледаме някои от най-интересните факти за Мексико, които със сигурност ще ви впечатлят.

Денят на мъртвите (Día de los Muertos)

Мексиканският празник “Денят на мъртвите” е цветен и радостен начин за почитане на починалите. Той се отбелязва на 1-ви и 2-ри ноември и включва различни традиции като оцветяване на черепи, изработка на олтари с предмети, които са предпочитани от починалите, и консумация на специални сладкиши – “пан де муерто” (хляб на мъртвите).

Красивите плажове и корали

Мексико предлага не само богата култура, но и прекрасна природа. Карибското крайбрежие на страната е украсено с бели пясъчни плажове и кристално чисти води. Остров Козумел е едно от най-популярните места за гмуркане в света с разнообразие от корали и морски живот.

Шоколадът – дар от Мексико на света

Ацтеките не само са пионери в математиката и астрономията, но също така са изобретатели на шоколада. Те са употребявали какаото за напитки, които са придавали енергия и се считали за свещен хранителен продукт.

Вселена на Фрида Кало

Светът на изкуството също е богато представен в Мексико благодарение на влиятелната художничка Фрида Кало. Тя е известна със своите автобиографични произведения и въздействащ стил, което я прави символ на силата на жените и изразителността на мексиканската култура.

Мексико е истински магичен свят със свои удивителни традиции, красива природа и изключително богата история. Тази страна ви кани да се потопите в нейния цветен свят и да откриете красотата и удивителните факти, които я правят толкова уникална. За тези, които търсят приключение и културно обогатяване, Мексико е безспорен избор

Прочетете също

Абонирайте се за нашия бюлетин

Открийте Вашата дестинация