Бъдещето е спомен, пътувай!

Оман 2024-2025 - истинска арабска приказка

от: 2005лв.

Програма

Offer-11194

Ден 1 София – Маскат

Отпътуване от летище София, Терминал 2. Чартърен полет за Маскат в 09,30ч.Пристигане в Маскат в 15,00ч. Посрещане от представител на фирмата партньор.Трансфер до хотела. Вечерта посещение на пазара Сук Мутрах – един от най-старите пазари в Оман,с тесните улички и мистична миризма от сандалово дърво и страхотна атмосфера. Тук е възможността да общуваме с местните хора и купим сувенири за приятели и семейството.Тук любопитните могат да вдъхнат аромата на прочутият омански тамян, който се прави от смолата на специална акация, вирееща само в покрайнините на областта Салала, да опитат екзотични подправки и да си купят сувенири от чисто сребро, както и шалове от пашмина на зашеметяващи цени.

Нощувка.

 

Ден 2 Маскат тур

Закуска.

Посещение на Голямата Джамия – една от най-големите в света,построена в периода 1995-2001 г, в ислямски стил и е издигнат приживе паметник на османският владетел Кабус бин Саид по повод 30 години от царуването му. Целият молитвен комплекс е разпрострян върху 416 000 кв.м, с водоскоци и цветни градини, отделно помещение за жени и басейни за ритуално измиване с чешми. Основната джамия е с 5 минарета (централното е високо 91 м) и е със застроена площ 40 000 кв.м. Сградата уникално съчетава извивките на индийското архитектурно бижу Тадж Махал в типично арабския стил. Всеки петък под позлатения купол в молитвената зала с размери 74,4 x 74,4 м , отправят молитви към Аллах 20 000 богомолци. Султан Кабус лично е поръчал на архитектите витражите от бронирано стъкло, позлатения 14-метров полилей от кристал Сваровски с 1 122 лампи.600 жени, в продължение на 27 месеца са тъкали ръчно килима, с размери 60х70 метра, тежък около 23 тона, с 1 млрд. и 700 млн. възелчета.Това е вторият по големина ръчно работен ирански килим. За украсата на комплекса са използвани 7 милиона изпечени глиджосани плочки. Специално от Италия е докаран мрамор, чиито полирани колони са украсени с резбовани фризове от цветя. *При посещение на храма се изисква консервативно облекло – не трябва да се носят дрехи, които подчертават / разкриват части от тялото или са прозрачни; необходимо е да сте покрити от главата до петите, а за жените се изисква задължително шал, който да покрива главата.

Обиколката ще продължи с посещение на Националният музей,създаден с указ на султана от 2013 г, за да запази оманското културна наследство. Открит е на 14.12.2015г, в специално проектирана за целта сграда, наподобяваща дворец, с площ от 13 700 кв.м, 7000 експоната в 14 постоянни галерии, всяка от които обхваща различен аспект от културното наследство на Оман. Обиколката ще продължи с фотопауза при крепостите Мирани и Джалали, построени от португалците през 16-ти век и официалния дворец на Негово Величество, Султан Кабос. Двореца Ал Алам е една от шестте султански резиденции с над 200 годишна история. Сега двореца се използва за официални визити на гости на държавата и на Кралското семейство и затова ще го разгледате само отвън. Не е отворен за посещения от туристи.Посещаваме/при възможност/съвременната Кралската оперна къща, открита на 12 октомври 2011 г. с постановката на Турандот от Джакомо Пучини. Режисьор на спектакъла е легендарният Франко Дзефирели, а диригент на оркестъра на Арена ди Верона e знаменитият Пласидо Доминго, който има ангажименти за още няколко оперни постановки. Уникалният архитектурен комплекс е разположен на 80 хиляди кв.м, а основната зала е за 1100 души. Половината от цялата площ е заета от великолепни градини. Посетителите могат да видят основното фоайе с елегантното му голямо стълбище, балконите в залата и главната сцена.

 • Вечерта по желание – Круиз по залез слънце с традиционна лодка dhow.

Връщане в хотела.

Нощувка.

 

Ден 3 Маскат – Уади Бани Халид – Уахиба

Закуска.

Свободно време или допълнителна екскурзия.

 • Целодневен тур до Уади Бани Халид и пустинята Уахиба – 9 часа преход,около 450 км, с джипове 4х4

Отпъуване за безкрайната червена пустиня Уахиба и очарователния Уади Бани Халид с джипове. Wadi означава долина на арабски. Уади Бани Халид е едно от най-известните места в Оман, което привлича местни и чуждестранни посетители през цялата година. Представлява естествен и зашеметяващ пустинен оазис, с прозрачни зелени басейни с естествена изворна вода сред скали и финикови палми, в пълен контраст с пясъците на Уахиба.Насладете се на разходка в Уади или възможност за плуване./ Желателно е да носите широки дрехи и такива за плуване. Не се допуска оскъдно облекло, поради това, че мястото е силно посещавано и от местни жители/ Отпътуване за пустинята Уахиба, оранжево цветно море от пясъци, простиращо се около 200 км по индийското океанско крайбрежие с дюни, вариращи от 50-100 метра височина. Уахиба е домакин на различни видове флора и фауна. Бедуинските племена намират техния поминък в това кътче на пустинята.Посещение на бедуинска къща,за да научим повече за традициите на бедуините в тази част на Оман.Следва сафари в пустинята.Нашите опитни шофьори ще карат плавно джиповете през тези вълнообразни дюни. Наблюдаваме грандиозния залез от горната част на пясъчните дюни.

 • Морско приключение из Оманския залив с наблюдение на делфини и шнорхелинг – 4 часа

Връщане в хотела.

Нощувка

 

Ден 4 Маскат – Уади Шаб

Закуска.

Свободен ден или допълнителна екскурзия по желание

 • Долината Уади Шаб, целодневна екскурзия, преход – 7,30ч, около 350 км. Турът е подходящ за хора, които са физически здрави и могат да плуват.

Пътуване по крайбрежен маршрут от Маскат към долината Уади Шаб – една от най-известните природни забележителности на Оман. Посещението на Уади Шаб е изключително преживяване – феноменални скални образувания, тесен каньон, изобилстващ от кристално чисти и топли водни басейни и скрит водопад. Прекосяването на най-големия басейн е кратка разходка с лодка. След това започва пешеходен преход / около 5 км/, минавайки басейни с различни размери, следвайки кривите на дефилето, а то води през бананови градини и фурми с палми (подходящ е за хора в добро физическо състояние, необходими са удобни обувки, тъй като има хлъзгави камъни – продължава около 45 мин). Фотопауза при плажа Бама – бял пясъчен плаж.Възможност за плуване при Sink Hole.

 • Змийския каньон и Уади Бани Ауф, целодневен тур 4×4.

Маршрута, който следваме, ни отвежда през скалисти долини и каньони и величествени скални образувания.Ще се любуваме на природата и еволюцията на скалите. Ше минем през впечатляващото Змийско ждрело,наричано още Змийския каньон,през няколко селца,сред които най-красивото традиционно оманско село Билад Сайт-заобиколено от планини от всички посоки, в източната планина Ал Хаджар. Селото е сгушено в планината с малки къщи, разположени върху скалисти склонове и големите участъци от терасовидни ферми, които го заобикалят, добавяйки към него чара на стария свят.

Обяд /пикник/.

Следващите ни спирки са селцето Al Abyadh,с интересни стари скални къщи и Wadi Al Abyadh, плитчини, пълни с извори, обградени от златни пясъчни коси от единия край и масивните планински вериги от другия.
На връщане ще спрем в селището Nakhl , с горещи извори Al Thowarah. Тази топла вода, пълна с минерали, е като оазис Тук отново ще видите напоителната система Falaj.Време за къпане.

Връщане в хотела.

Нощувка.

 

Ден 5 Маскат – Низва

Закуска.

Продължаваме към Низва – културната столица на Оман. Следва програма в града, с посещение на Новият пазар-комплекс, проектиран с използването на оманската крепостна архитектура и елегантни ислямски арки. Климатизираните зали на този пазар са пълни със свежи плодове и зеленчуци, билки и подправки, огромни стекове фурми, и прясно уловена риба. Това е все още най-доброто място за закупуване на традиционно сребро „ Ханджари “ Всеки петък тук все още се провежда пазара на добитък. Това е място, където можете да се потопите в някои от най- оригиналните стари традиции в Оман.

Посещение крепост Низва с нейната огромна кръгла кула, построена през 17-и век от Имам Султан Бин Сейф Ал Да Аруба,за да се защитава пътя към вътрешността. Крепостта се простира на цялата територия, с град, израснал около сградата. и е най-впечатляващата кула в Оман.Превъзходната панорамна гледка от върха дава на посетителите наслада за окото и поглед към цяла Низва.Отпътуване обратно за Маскат.Спирка в района на Birkat Al Mauz „Банановия басейн“ и плантациите от финикови палми,където ще видим напоителната система от типа фалаж. В превод от арабски означава “разделяне на части”, която ефективно разпределя водата между всички жители. През 2006 г. пет от напоителните системи на Оман са добавени към списъка на обектите на световното наследство на ЮНЕСКО.

Връщане в хотела.

Нощувка

 

Ден 6 полет Маскат – София

Закуска.

В 12,00 ч. освобождаване на хотела.

Трансфер в 13,30 ч към летището за полет Маскат-София в 17,00 ч.

 

Ден 7 София

Присгигане рано сутринта (03,30 ч.) в София.

 

 

Полетно разписание (подлежи на препотвърждение):

Превозвач: Bulgaria Air

София – Маскат / 09:30 – 15:00

Маскат – София / 17:00 – 03:30 /+1 ден/

 

Трансфер летище – хотел – летище:

Продължителност: около 1 ч. в посока с 3/4* автобус.

Прочети още
[save_as_pdf_pdfcrowd]

Хотели

+ Цени и дати

Цената включва

 • Самолетен билет София – Маскат – София;
 • Летищни такси;
 • Посрещане на летището от представител на фирмата;
 • Трансфер летище – хотел – летище;
 • 5 нощувки на съответната база в избран хотел;
 • Обиколна на Маскат;
 • Обиколка на Низва;
 • Пътуване с климатизиран автобус 3*;
 • Водни такси за описаните в програмата посещения;
 • Медицинска застраховка Помощ при пътуване от Евроинс с покритие 10000 евро (Traveller, Вариант А);
 • БОНУС пакет МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ – възстановяване на заплатената сума, в случай на забрана за пътуване по медицински причини (доказано с медицински документ);
 • Представител на туроператора с български език.
Прочети още

Цената НЕ включва

 • Круиз по залез слънце с традиционна лодка dhow – 140 лева за възрастен / 100 лева за дете 2-11.99 г.;
 • Целодневна екскурзия с преход до долината Уади Шаб – 160 лева за възрастен;
 • Морско приключение из Оманския залив с наблюдение на делфини и шнорхелинг – 150 лева за възрастен;
 • Целодневен 4х4 тур до Змийския каньон и Уади Бани Ауф с включен обяд – 200 лева за възрастен;
 • Целодневен тур до Уади Бани Халид и пустинята Уахиба – 200 лева за възрастен;
 • Напитки по време на храненията;
 • Такса обслужване – бакшиши за шофьорите и местните екскурзоводи около 40 щатски долара, заплаща се на място.
Прочети още

Други

Изисква се паспорт валиден поне 6 месеца след датата на завръщане. В него НЕ трябва да има израелски печати.

Културните особености на дестинацията предполагат заплащането на бакшиш в посочения размер, което показва уважение към работата на съответните лица и прави приятно впечатление.

Валутен курс за Оман: 1 евро = 0.416 OMR (омански риала).

Оман е мюсюлманска държава и е много важно туристите да спазват и зачитат местните обичаи и традиции. Жените трябва да се обличат скромно извън хотела, т.е. с дълги поли или рокли под коляното, с покрити рамене; мъжете трябва да носят дълги панталони и ризи с ръкави. Стегнати дрехи по тялото може да се носят само на територията на хотела и неговия ресторант, за да не се обиждат местните хора, въпреки че много западни туристи не спазват това. На публично място не се носят къси панталони и бански (освен на плажа). Жените трябва да покрият главата си с шал, когато посещават джамии.

Събирането на миди, морски охлюви, корали, морски раци и костенурски яйца е строго забранено. Не пийте вода от чешмата, избягвайте и млечни продукти, които в повечето случаи са прозиведени от сурово мляко. Яжте само добре сготвено месо и риба. Зеленчуците трябва да са варени/сготвени, а плодовете – обелени.

Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност.

Нужно е ползването на електрически адаптор тип британски стандарт с 3 изхода.

Плуването в т. н. Вади е позволено само с къси панталони и тениски, бански не са позволени.

 

 

Условия за резервация:

Депозит в размер на 30 % процента платен кдо 24 часа след резервиране;

Доплащане 30 дни преди тръгване;

Издаване на документи за пътуване 7 дни преди полета.

 

Анулации:

До 24 часа след резервация – без такса за анулация.

До 30 дни преди тръгване – 50 лв. такса анулация.

До 31 дни преди тръгване – 30% от стойността, като такса анулация.

Под 30 дни – 100% като такса анулация.

 

ВАЖНО:

Минимален брой туристи: 150 човека;

Срок за уведомяване при ненабран минимум – 21 дни;

Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност;

Българските граждани е необходимо да притежават валиден документ за самоличност – задграничен паспорт, с валидност минимум 6 месеца от датата на прибиране в България и празни страници в паспорта.

За лица под 18 годишна възраст е нужна нотариално заверена декларация, даваща право на детето да излиза извън страната с разрешение на родителите;

Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата;

Авиокомпанията си запазва правото да прави промени по програмата;

 

БОНУС пакет МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ

При предсрочно прекратяване на договора по инициатива на ПЪТУВАЩИЯ, заплатената от него или от негово име сума се възстановява чрез туристическия агент, сключил договора за туристически пакет с ПЪТУВАЩИЯ от името и за сметка на туроператора, когато ПЪТУВАЩИЯТ не може да започне и осъществи пътуването поради някоя от следните причини, която е била непредвидима към момента на сключване на договора за туристически пакет и е възникнала преди датата на отпътуване независимо от волята на пътуващия:

1.1.Злополука, акутно заболяване (заболяване, което възниква внезапно и непредвидено, представлява опасност за живота или здравето на пътуващия и изисква спешна медицинска намеса) или внезапно обостряне на хронично заболяване на ПЪТУВАЩ по договора за туристически пакет, с изключение на заболяване от COVID 19, при условие, че към началната дата на пътуването се провежда болнично или домашно лечение и съществува опасност за влошаване на здравословното му състояние от пътуването.
1.2. Внезапно заболяване или злополука на близък на ПЪТУВАЩИЯ (съпруг/а), роднина по права линия – без органичения или по съребрена линия – до втора степен вкл.), при условие, че към началната дата на пътуването се провежда болнично или домашно лечение и пътуващият трябва да полага грижи за болния.
1.3. Смърт на пътуващия.
1.4. Смърт на близък на пътуващия (съпруг/а), роднина по права линия – без органичения или по съребрена линия – до втора степен вкл.).
За доказване на настъпилите обстоятелства,пътуващия предоставя документите в заверено от него копие на адрес: гр. Пловдив, ул. Райко Даскалов 53, ет. 2, ап. 25.
ТО се произнася в подходящ срок, но не повече от 5 раб. дни от получаване на документите.

Прочети още

Допълнителни екскурзии

Изпрати запитване

Попълнете име, презиме, фамилия и рожденна дата на всеки турист (на латиница), по паспорт или лична карта

Предложени обяви

Оман 2024-2025 - истинска арабска приказка

Програма

Ден 1 София – Маскат

Отпътуване от летище София, Терминал 2. Чартърен полет за Маскат в 09,30ч.Пристигане в Маскат в 15,00ч. Посрещане от представител на фирмата партньор.Трансфер до хотела. Вечерта посещение на пазара Сук Мутрах – един от най-старите пазари в Оман,с тесните улички и мистична миризма от сандалово дърво и страхотна атмосфера. Тук е възможността да общуваме с местните хора и купим сувенири за приятели и семейството.Тук любопитните могат да вдъхнат аромата на прочутият омански тамян, който се прави от смолата на специална акация, вирееща само в покрайнините на областта Салала, да опитат екзотични подправки и да си купят сувенири от чисто сребро, както и шалове от пашмина на зашеметяващи цени.

Нощувка.

 

Ден 2 Маскат тур

Закуска.

Посещение на Голямата Джамия – една от най-големите в света,построена в периода 1995-2001 г, в ислямски стил и е издигнат приживе паметник на османският владетел Кабус бин Саид по повод 30 години от царуването му. Целият молитвен комплекс е разпрострян върху 416 000 кв.м, с водоскоци и цветни градини, отделно помещение за жени и басейни за ритуално измиване с чешми. Основната джамия е с 5 минарета (централното е високо 91 м) и е със застроена площ 40 000 кв.м. Сградата уникално съчетава извивките на индийското архитектурно бижу Тадж Махал в типично арабския стил. Всеки петък под позлатения купол в молитвената зала с размери 74,4 x 74,4 м , отправят молитви към Аллах 20 000 богомолци. Султан Кабус лично е поръчал на архитектите витражите от бронирано стъкло, позлатения 14-метров полилей от кристал Сваровски с 1 122 лампи.600 жени, в продължение на 27 месеца са тъкали ръчно килима, с размери 60х70 метра, тежък около 23 тона, с 1 млрд. и 700 млн. възелчета.Това е вторият по големина ръчно работен ирански килим. За украсата на комплекса са използвани 7 милиона изпечени глиджосани плочки. Специално от Италия е докаран мрамор, чиито полирани колони са украсени с резбовани фризове от цветя. *При посещение на храма се изисква консервативно облекло – не трябва да се носят дрехи, които подчертават / разкриват части от тялото или са прозрачни; необходимо е да сте покрити от главата до петите, а за жените се изисква задължително шал, който да покрива главата.

Обиколката ще продължи с посещение на Националният музей,създаден с указ на султана от 2013 г, за да запази оманското културна наследство. Открит е на 14.12.2015г, в специално проектирана за целта сграда, наподобяваща дворец, с площ от 13 700 кв.м, 7000 експоната в 14 постоянни галерии, всяка от които обхваща различен аспект от културното наследство на Оман. Обиколката ще продължи с фотопауза при крепостите Мирани и Джалали, построени от португалците през 16-ти век и официалния дворец на Негово Величество, Султан Кабос. Двореца Ал Алам е една от шестте султански резиденции с над 200 годишна история. Сега двореца се използва за официални визити на гости на държавата и на Кралското семейство и затова ще го разгледате само отвън. Не е отворен за посещения от туристи.Посещаваме/при възможност/съвременната Кралската оперна къща, открита на 12 октомври 2011 г. с постановката на Турандот от Джакомо Пучини. Режисьор на спектакъла е легендарният Франко Дзефирели, а диригент на оркестъра на Арена ди Верона e знаменитият Пласидо Доминго, който има ангажименти за още няколко оперни постановки. Уникалният архитектурен комплекс е разположен на 80 хиляди кв.м, а основната зала е за 1100 души. Половината от цялата площ е заета от великолепни градини. Посетителите могат да видят основното фоайе с елегантното му голямо стълбище, балконите в залата и главната сцена.

 • Вечерта по желание – Круиз по залез слънце с традиционна лодка dhow.

Връщане в хотела.

Нощувка.

 

Ден 3 Маскат – Уади Бани Халид – Уахиба

Закуска.

Свободно време или допълнителна екскурзия.

 • Целодневен тур до Уади Бани Халид и пустинята Уахиба – 9 часа преход,около 450 км, с джипове 4х4

Отпъуване за безкрайната червена пустиня Уахиба и очарователния Уади Бани Халид с джипове. Wadi означава долина на арабски. Уади Бани Халид е едно от най-известните места в Оман, което привлича местни и чуждестранни посетители през цялата година. Представлява естествен и зашеметяващ пустинен оазис, с прозрачни зелени басейни с естествена изворна вода сред скали и финикови палми, в пълен контраст с пясъците на Уахиба.Насладете се на разходка в Уади или възможност за плуване./ Желателно е да носите широки дрехи и такива за плуване. Не се допуска оскъдно облекло, поради това, че мястото е силно посещавано и от местни жители/ Отпътуване за пустинята Уахиба, оранжево цветно море от пясъци, простиращо се около 200 км по индийското океанско крайбрежие с дюни, вариращи от 50-100 метра височина. Уахиба е домакин на различни видове флора и фауна. Бедуинските племена намират техния поминък в това кътче на пустинята.Посещение на бедуинска къща,за да научим повече за традициите на бедуините в тази част на Оман.Следва сафари в пустинята.Нашите опитни шофьори ще карат плавно джиповете през тези вълнообразни дюни. Наблюдаваме грандиозния залез от горната част на пясъчните дюни.

 • Морско приключение из Оманския залив с наблюдение на делфини и шнорхелинг – 4 часа

Връщане в хотела.

Нощувка

 

Ден 4 Маскат – Уади Шаб

Закуска.

Свободен ден или допълнителна екскурзия по желание

 • Долината Уади Шаб, целодневна екскурзия, преход – 7,30ч, около 350 км. Турът е подходящ за хора, които са физически здрави и могат да плуват.

Пътуване по крайбрежен маршрут от Маскат към долината Уади Шаб – една от най-известните природни забележителности на Оман. Посещението на Уади Шаб е изключително преживяване – феноменални скални образувания, тесен каньон, изобилстващ от кристално чисти и топли водни басейни и скрит водопад. Прекосяването на най-големия басейн е кратка разходка с лодка. След това започва пешеходен преход / около 5 км/, минавайки басейни с различни размери, следвайки кривите на дефилето, а то води през бананови градини и фурми с палми (подходящ е за хора в добро физическо състояние, необходими са удобни обувки, тъй като има хлъзгави камъни – продължава около 45 мин). Фотопауза при плажа Бама – бял пясъчен плаж.Възможност за плуване при Sink Hole.

 • Змийския каньон и Уади Бани Ауф, целодневен тур 4×4.

Маршрута, който следваме, ни отвежда през скалисти долини и каньони и величествени скални образувания.Ще се любуваме на природата и еволюцията на скалите. Ше минем през впечатляващото Змийско ждрело,наричано още Змийския каньон,през няколко селца,сред които най-красивото традиционно оманско село Билад Сайт-заобиколено от планини от всички посоки, в източната планина Ал Хаджар. Селото е сгушено в планината с малки къщи, разположени върху скалисти склонове и големите участъци от терасовидни ферми, които го заобикалят, добавяйки към него чара на стария свят.

Обяд /пикник/.

Следващите ни спирки са селцето Al Abyadh,с интересни стари скални къщи и Wadi Al Abyadh, плитчини, пълни с извори, обградени от златни пясъчни коси от единия край и масивните планински вериги от другия.
На връщане ще спрем в селището Nakhl , с горещи извори Al Thowarah. Тази топла вода, пълна с минерали, е като оазис Тук отново ще видите напоителната система Falaj.Време за къпане.

Връщане в хотела.

Нощувка.

 

Ден 5 Маскат – Низва

Закуска.

Продължаваме към Низва – културната столица на Оман. Следва програма в града, с посещение на Новият пазар-комплекс, проектиран с използването на оманската крепостна архитектура и елегантни ислямски арки. Климатизираните зали на този пазар са пълни със свежи плодове и зеленчуци, билки и подправки, огромни стекове фурми, и прясно уловена риба. Това е все още най-доброто място за закупуване на традиционно сребро „ Ханджари “ Всеки петък тук все още се провежда пазара на добитък. Това е място, където можете да се потопите в някои от най- оригиналните стари традиции в Оман.

Посещение крепост Низва с нейната огромна кръгла кула, построена през 17-и век от Имам Султан Бин Сейф Ал Да Аруба,за да се защитава пътя към вътрешността. Крепостта се простира на цялата територия, с град, израснал около сградата. и е най-впечатляващата кула в Оман.Превъзходната панорамна гледка от върха дава на посетителите наслада за окото и поглед към цяла Низва.Отпътуване обратно за Маскат.Спирка в района на Birkat Al Mauz „Банановия басейн“ и плантациите от финикови палми,където ще видим напоителната система от типа фалаж. В превод от арабски означава “разделяне на части”, която ефективно разпределя водата между всички жители. През 2006 г. пет от напоителните системи на Оман са добавени към списъка на обектите на световното наследство на ЮНЕСКО.

Връщане в хотела.

Нощувка

 

Ден 6 полет Маскат – София

Закуска.

В 12,00 ч. освобождаване на хотела.

Трансфер в 13,30 ч към летището за полет Маскат-София в 17,00 ч.

 

Ден 7 София

Присгигане рано сутринта (03,30 ч.) в София.

 

 

Полетно разписание (подлежи на препотвърждение):

Превозвач: Bulgaria Air

София – Маскат / 09:30 – 15:00

Маскат – София / 17:00 – 03:30 /+1 ден/

 

Трансфер летище – хотел – летище:

Продължителност: около 1 ч. в посока с 3/4* автобус.

Цената включва

 • Самолетен билет София – Маскат – София;
 • Летищни такси;
 • Посрещане на летището от представител на фирмата;
 • Трансфер летище – хотел – летище;
 • 5 нощувки на съответната база в избран хотел;
 • Обиколна на Маскат;
 • Обиколка на Низва;
 • Пътуване с климатизиран автобус 3*;
 • Водни такси за описаните в програмата посещения;
 • Медицинска застраховка Помощ при пътуване от Евроинс с покритие 10000 евро (Traveller, Вариант А);
 • БОНУС пакет МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ – възстановяване на заплатената сума, в случай на забрана за пътуване по медицински причини (доказано с медицински документ);
 • Представител на туроператора с български език.

Цената НЕ включва

 • Круиз по залез слънце с традиционна лодка dhow – 140 лева за възрастен / 100 лева за дете 2-11.99 г.;
 • Целодневна екскурзия с преход до долината Уади Шаб – 160 лева за възрастен;
 • Морско приключение из Оманския залив с наблюдение на делфини и шнорхелинг – 150 лева за възрастен;
 • Целодневен 4х4 тур до Змийския каньон и Уади Бани Ауф с включен обяд – 200 лева за възрастен;
 • Целодневен тур до Уади Бани Халид и пустинята Уахиба – 200 лева за възрастен;
 • Напитки по време на храненията;
 • Такса обслужване – бакшиши за шофьорите и местните екскурзоводи около 40 щатски долара, заплаща се на място.

Други

Изисква се паспорт валиден поне 6 месеца след датата на завръщане. В него НЕ трябва да има израелски печати.

Културните особености на дестинацията предполагат заплащането на бакшиш в посочения размер, което показва уважение към работата на съответните лица и прави приятно впечатление.

Валутен курс за Оман: 1 евро = 0.416 OMR (омански риала).

Оман е мюсюлманска държава и е много важно туристите да спазват и зачитат местните обичаи и традиции. Жените трябва да се обличат скромно извън хотела, т.е. с дълги поли или рокли под коляното, с покрити рамене; мъжете трябва да носят дълги панталони и ризи с ръкави. Стегнати дрехи по тялото може да се носят само на територията на хотела и неговия ресторант, за да не се обиждат местните хора, въпреки че много западни туристи не спазват това. На публично място не се носят къси панталони и бански (освен на плажа). Жените трябва да покрият главата си с шал, когато посещават джамии.

Събирането на миди, морски охлюви, корали, морски раци и костенурски яйца е строго забранено. Не пийте вода от чешмата, избягвайте и млечни продукти, които в повечето случаи са прозиведени от сурово мляко. Яжте само добре сготвено месо и риба. Зеленчуците трябва да са варени/сготвени, а плодовете – обелени.

Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност.

Нужно е ползването на електрически адаптор тип британски стандарт с 3 изхода.

Плуването в т. н. Вади е позволено само с къси панталони и тениски, бански не са позволени.

 

 

Условия за резервация:

Депозит в размер на 30 % процента платен кдо 24 часа след резервиране;

Доплащане 30 дни преди тръгване;

Издаване на документи за пътуване 7 дни преди полета.

 

Анулации:

До 24 часа след резервация – без такса за анулация.

До 30 дни преди тръгване – 50 лв. такса анулация.

До 31 дни преди тръгване – 30% от стойността, като такса анулация.

Под 30 дни – 100% като такса анулация.

 

ВАЖНО:

Минимален брой туристи: 150 човека;

Срок за уведомяване при ненабран минимум – 21 дни;

Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност;

Българските граждани е необходимо да притежават валиден документ за самоличност – задграничен паспорт, с валидност минимум 6 месеца от датата на прибиране в България и празни страници в паспорта.

За лица под 18 годишна възраст е нужна нотариално заверена декларация, даваща право на детето да излиза извън страната с разрешение на родителите;

Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата;

Авиокомпанията си запазва правото да прави промени по програмата;

 

БОНУС пакет МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ

При предсрочно прекратяване на договора по инициатива на ПЪТУВАЩИЯ, заплатената от него или от негово име сума се възстановява чрез туристическия агент, сключил договора за туристически пакет с ПЪТУВАЩИЯ от името и за сметка на туроператора, когато ПЪТУВАЩИЯТ не може да започне и осъществи пътуването поради някоя от следните причини, която е била непредвидима към момента на сключване на договора за туристически пакет и е възникнала преди датата на отпътуване независимо от волята на пътуващия:

1.1.Злополука, акутно заболяване (заболяване, което възниква внезапно и непредвидено, представлява опасност за живота или здравето на пътуващия и изисква спешна медицинска намеса) или внезапно обостряне на хронично заболяване на ПЪТУВАЩ по договора за туристически пакет, с изключение на заболяване от COVID 19, при условие, че към началната дата на пътуването се провежда болнично или домашно лечение и съществува опасност за влошаване на здравословното му състояние от пътуването.
1.2. Внезапно заболяване или злополука на близък на ПЪТУВАЩИЯ (съпруг/а), роднина по права линия – без органичения или по съребрена линия – до втора степен вкл.), при условие, че към началната дата на пътуването се провежда болнично или домашно лечение и пътуващият трябва да полага грижи за болния.
1.3. Смърт на пътуващия.
1.4. Смърт на близък на пътуващия (съпруг/а), роднина по права линия – без органичения или по съребрена линия – до втора степен вкл.).
За доказване на настъпилите обстоятелства,пътуващия предоставя документите в заверено от него копие на адрес: гр. Пловдив, ул. Райко Даскалов 53, ет. 2, ап. 25.
ТО се произнася в подходящ срок, но не повече от 5 раб. дни от получаване на документите.

Хотели

+ Цени и дати

3/5

от 577лв.

2/5

от 581лв.

2/5

от 581лв.

2/5

от 592лв.

3/5

от 598лв.

3/5

от 598лв.

2/5

от 612лв.

3/5

от 614лв.

3/5

от 614лв.

3/5

от 614лв.

Допълнителни екскурзии

Включена в цената oбиколка на Низва

Описание:

Продължаваме към Низва - културната столица на Оман. Следва програма в града, с посещение на Новият пазар-комплекс, проектиран с използването на оманската крепостна архитектура и елегантни ислямски арки. Климатизираните зали на този пазар са пълни със свежи плодове и зеленчуци, билки и подправки, огромни стекове фурми, и прясно уловена риба. Това е все още най-доброто място за закупуване на традиционно сребро „ Ханджари “ Всеки петък тук все още се провежда пазара на добитък. Това е място, където можете да се потопите в някои от най- оригиналните стари традиции в Оман.

Посещение крепост Низва с нейната огромна кръгла кула, построена през 17-и век от Имам Султан Бин Сейф Ал Да Аруба,за да се защитава пътя към вътрешността. Крепостта се простира на цялата територия, с град, израснал около сградата. и е най-впечатляващата кула в Оман.Превъзходната панорамна гледка от върха дава на посетителите наслада за окото и поглед към цяла Низва.Отпътуване обратно за Мускат.Спирка в района на Birkat Al Mauz „Банановия басейн“ и плантациите от финикови палми,където ще видим напоителната система от типа фалаж. В превод от арабски означава "разделяне на части", която ефективно разпределя водата между всички жители. През 2006 г. пет от напоителните системи на Оман са добавени към списъка на обектите на световното наследство на ЮНЕСКО.

Включена в цената обиколка на Мускат

Описание:

Посещение на Голямата Джамия - една от най-големите в света,построена в периода 1995-2001 г, в ислямски стил и е издигнат приживе паметник на османският владетел Кабус бин Саид по повод 30 години от царуването му. Целият молитвен комплекс е разпрострян върху 416 000 кв.м, с водоскоци и цветни градини, отделно помещение за жени и басейни за ритуално измиване с чешми. Основната джамия е с 5 минарета (централното е високо 91 м) и е със застроена площ 40 000 кв.м. Сградата уникално съчетава извивките на индийското архитектурно бижу Тадж Махал в типично арабския стил. Всеки петък под позлатения купол в молитвената зала с размери 74,4 x 74,4 м , отправят молитви към Аллах 20 000 богомолци. Султан Кабус лично е поръчал на архитектите витражите от бронирано стъкло, позлатения 14-метров полилей от кристал Сваровски с 1 122 лампи.600 жени, в продължение на 27 месеца са тъкали ръчно килима, с размери 60х70 метра, тежък около 23 тона, с 1 млрд. и 700 млн. възелчета.Това е вторият по големина ръчно работен ирански килим. За украсата на комплекса са използвани 7 милиона изпечени глиджосани плочки. Специално от Италия е докаран мрамор, чиито полирани колони са украсени с резбовани фризове от цветя. *При посещение на храма се изисква консервативно облекло – не трябва да се носят дрехи, които подчертават / разкриват части от тялото или са прозрачни; необходимо е да сте покрити от главата до петите, а за жените се изисква задължително шал, който да покрива главата.

Обиколката ще продължи с посещение на Националният музей,създаден с указ на султана от 2013 г, за да запази оманското културна наследство. Открит е на 14.12.2015г, в специално проектирана за целта сграда, наподобяваща дворец, с площ от 13 700 кв.м, 7000 експоната в 14 постоянни галерии, всяка от които обхваща различен аспект от културното наследство на Оман. Обиколката ще продължи с фотопауза при крепостите Мирани и Джалали, построени от португалците през 16-ти век и официалния дворец на Негово Величество, Султан Кабос. Двореца Ал Алам е една от шестте султански резиденции с над 200 годишна история. Сега двореца се използва за официални визити на гости на държавата и на Кралското семейство и затова ще го разгледате само отвън. Не е отворен за посещения от туристи.Посещаваме/при възможност/съвременната Кралската оперна къща, открита на 12 октомври 2011 г. с постановката на Турандот от Джакомо Пучини. Режисьор на спектакъла е легендарният Франко Дзефирели, а диригент на оркестъра на Арена ди Верона e знаменитият Пласидо Доминго, който има ангажименти за още няколко оперни постановки. Уникалният архитектурен комплекс е разположен на 80 хиляди кв.м, а основната зала е за 1100 души. Половината от цялата площ е заета от великолепни градини. Посетителите могат да видят основното фоайе с елегантното му голямо стълбище, балконите в залата и главната сцена.

Круиз по залез слънце с традиционна лодка доу

Описание:

Трансфер от хотела до пристанището. Качване на традиционна лодка dhow. Тя се използва от векове и е неразделна част от морската традиция на Оман. В миналото местните жители са пътували от една част на страната в друга и от една страна в друга с тези лодки. Двучасов круиз по залез слънце по крайбрежието на Мускат с вода и безалкохолни напитки на борда. Трансфер до хотела обратно.

Провежда се при подходящи метериологични условия.

Цената включва:

трансфер, безалкохолни напитки

Цената НЕ включва:

Разходи от личен характер.

Морско приключение из Оманския залив с наблюдение на делфини и шнорхелинг

Описание:

Морско приключение из Оманския залив с наблюдение на делфини и шнорхелинг - продължителност около 4 часа

Цената включва:

трансфер, обяд/пакет/, водач, лодка за прекосяване на баейните

Цената НЕ включва:

такса обслужване за водача и шофьора, разходи от личен характер.

Целодневен тур до Уади Бани Халид и пустинята Уахиба

Описание:

Отпъуване за безкрайната червена пустиня Уахиба и очарователния Уади Бани Халид с джипове. Wadi означава долина на арабски. Уади Бани Халид е едно от най-известните места в Оман, което привлича местни и чуждестранни посетители през цялата година. Представлява естествен и зашеметяващ пустинен оазис, с прозрачни зелени басейни с естествена изворна вода сред скали и финикови палми, в пълен контраст с пясъците на Уахиба.Насладете се на разходка в Уади или възможност за плуване./ Желателно е да носите широки дрехи и такива за плуване. Не се допуска оскъдно облекло, поради това, че мястото е силно посещавано и от местни жители/ Отпътуване за пустинята Уахиба, оранжево цветно море от пясъци, простиращо се около 200 км по индийското океанско крайбрежие с дюни, вариращи от 50-100 метра височина. Уахиба е домакин на различни видове флора и фауна. Бедуинските племена намират техния поминък в това кътче на пустинята.Посещение на бедуинска къща,за да научим повече за традициите на бедуините в тази част на Оман.Следва сафари в пустинята.Нашите опитни шофьори ще карат плавно джиповете през тези вълнообразни дюни. Наблюдаваме грандиозния залез от горната част на пясъчните дюни.

Целодневна екскурзия с преход до Долината Уади Шаб

Описание:

Пътуване по крайбрежен маршрут от Мускат към долината Уади Шаб - една от най-известните природни забележителности на Оман. Посещението на Уади Шаб е изключително преживяване – феноменални скални образувания, тесен каньон, изобилстващ от кристално чисти и топли водни басейни и скрит водопад. Прекосяването на най-големия басейн е кратка разходка с лодка. След това започва пешеходен преход / около 5 км/, минавайки басейни с различни размери, следвайки кривите на дефилето, а то води през бананови градини и фурми с палми (подходящ е за хора в добро физическо състояние, необходими са удобни обувки, тъй като има хлъзгави камъни – продължава около 45 мин). Фотопауза при плажа Бама- бял пясъчен плаж. Възможност за плуване при Sink Hole.

Турът е подходящ за хора, които са физически здрави и могат да плуват. Не се препоръчва за деца и хора с двигателни проблеми. Носете удобни обувки и дрехи. Не носете открити и прозрачни дрехи и поискайте разрешение, преди да правите снимки на местните жители.

Цената включва:

трансфер, обяд/пакет/, водач, лодка за прекосяване на баейните

Цената НЕ включва:

такса обслужване за водача и шофьора, разходи от личен характер.

Целодневен 4х4 тур до Змийския каньон и Уади Бани Ауф с включен обяд

Описание:

Маршрута, който следваме, ни отвежда през скалисти долини и каньони и величествени скални образувания.Ще се любуваме на природата и еволюцията на скалите. Ше минем през впечатляващото Змийско ждрело,наричано още Змийския каньон,през няколко селца,сред които най-красивото традиционно оманско село Билад Сайт-заобиколено от планини от всички посоки, в източната планина Ал Хаджар. Селото е сгушено в планината с малки къщи, разположени върху скалисти склонове и големите участъци от терасовидни ферми, които го заобикалят, добавяйки към него чара на стария свят.Обяд / пикник/. Следващите ни спирки са селцето Al Abyadh,с интересни стари скални къщи и Wadi Al Abyadh, плитчини, пълни с извори, обградени от златни пясъчни коси от единия край и масивните планински вериги от другия. На връщане ще спрем в селището Nakhl , с горещи извори Al Thowarah. Тази топла вода, пълна с минерали, е като оазис Тук отново ще видите напоителната система Falaj.Време за къпане.

Цената включва:

трансфер,обяд/пакет/,водач,

Цената НЕ включва:

такса обслужване за водача и шофьора, разходи от личен характер.

Открийте Вашата дестинация