Бъдещето е спомен, пътувай!

Почивка в Испания

Почивка в Испания - остров Тенерифе, чартърен

от: 1601лв.

Програма

Offer-11161

Описание

 

ОСТРОВ ТЕНЕРИФЕ ЕСЕН 2024

 „Плати депозит 35 % при записване“ за резервации направени до 15.06.2024

Обявените цени са с динамично ценообразуване, в реално време и са пряко свързани с евентуална промяна в цените и условията на всеки хотел.
Хотелите си запазват правото да променят или прекратяват отстъпките и промоциите по всяко време и туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна на цената. Затова препоръчваме резервация в срок до 24 часа след избор на хотел и оферта.

Описание / Транспорт

Полетна информация:

Заминаване: София 08:00 – Тенерифе Север 11:10
Връщане: Тенерифе Север 16:00 – София  23:35

Посочените часове са в местно време. Продължителността на полета е около 5 часа Часовата разлика между България и Испания е два часа (когато България е с лятно часово време)

Авиокомпнаия: Bulgaria AIr


Описание / допълнителни услуги

Информация за допълнителните екскурзии:

 • Всички допълнителни екскурзии се извършват от местен лицензиран екскурзовод на английски или руски език, както и на български от наш представител. 
 • Последователността на екскурзиите обявени в програмата не се гарантира и може да бъде променена в зависимост от работното време на посещаваните обекти.
 • Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат предварително от България или на място
 • Минимален брой записани туристи за осъществяване на екскурзиите: 20 човека

1. Целодневна екскурзия до Национален парк Тейде. 
Разположен на остров Тенерифе, националният парк Тейде включва стратовулкана Тейде, който със своите 3718 м е най-високият връх не само на Канарските острови, но и в цяла Испания. Издигайки се на 7500 м над дъното на океана, той се смята за третата по височина вулканична структура в света. Паркът е с площ от 18 990 хектара. Обявен е за обект на световно наследство от ЮНЕСКО на 28 юни 2007 г. От края на 2007 г. той става част от “12-те съкровища на Испания”. Вулканичният произход на региона създава несравнима атмосфера за любителите на природните забележителности. В подножието на Тейде пейзажите по-скоро напомнят на червената планета Марс, а неслучайно около вулкана са се тествали марсоходи за бъдещи експедиции. В лавровите гори по външния ръб на кратера често има мъгла, докато във вътрешността, наподобяваща пустиня, слънцето почти винаги огрява причудливи скали от лава, които са били износени в странни форми от вятъра – необичайно природно изживяване! Посещение на скалните образувания “Roques de Garcia и наблюдателната площадка от долината Уканка. Екскурзията продължада покрай обсерваторията в Исаня, която притежава едни от най-големите телескопи в света.
Цена: 42 евро на човек

2. Полудневна екскурзия до Ла Лагуна и Санта Круз
Разположен в северната част на остров Тенерифе, Сан Кристобал де ла Лагуна е първият град, основан на Канарските острови и към днешна дата е единственият, обявен от ЮНЕСКО за обект на световно наследство. Неговата колониална архитектура, линейно оформление на улиците му, създадени през 15-ти век без защитни външни стени, и голяма пешеходна търговска зона, ще завладеят всеки един посетител. Ла Лагуна е и университетския център и бивша столица на острова. Той е вторият по население град на острова. Градът се смята за културната столица на Канарските острови. Основна забележителност е катедралата “San Cristobal de La Laguna” , която съдържа тленните останки на Алфонсо  Фернандез де Луго – основоположник на града.
Санта Круз де Тенерифе e пристанищен град, столица на остров Тенерифе. Основан е през 1494 г. Британският военноморски герой капитан Хорацио Нелсън губи дясната си ръка при неуспешно нападение над Санта Круз през 1797 г. Тук се намира “Аудиторио де Тенерифе Адан Мартин“  – конгресно-концертна зала проектирана от архитекта Сантяго Калатрава. Посещение и свободно време на площад Испания – сърцето на града, с множество магазини, ресторанти и кафенета.
Цена: 30 евро на човек

3.Полудневна екскурзия до Икод де лос Винос и Ла Оротава.
Разположен в северната част на остров Тенерифе, Икод де лос Винос е град известен с прочутите си вина още от 16-ти век. Старият град е съсредоточен около главната църква “Сан Маркос”, площадите на “Лоренцо Касерес” и “Ла Пила” и манастира “Сан Франциско”. Най-известната атракция е Drago Milenario – хилядолетното драконово дърво. То е един от символите на Тенерифе, а през 1917 г. е обявено за национален паметник. Това е най-големият и най-старият жив екземпляр от “Dracaena draco” – драконово дърво.
Ла Оротава е един от най-старите градове на Канарските острови, основан в началото на 16-ти век след испанското нашевствие. Градът пази богато наследство, което може да се види в неговата архитектура, градини и обичаи. Ла Оротава носи името си от голямата долина Таоро, споделена с Лос Реалехос и Пуерто де ла Круз. Градът е “вратата” към националния парк Тейде. Посетителите могат да видят църквата “La Concepción”, построена през 18-ти век, няколко величествени къщи, принадлежали на богати семейства и “La Casa de los Balcones” (Къщата s балконите);,построена през 1632 г. с красив балкон и вътрешен двор, изработени от резбовано дърво. Този гостоприемен град е чудесно място да пазарувате и да насладите на красивите панорамни гледки. Ла Оротава също е дом на годишната фиеста на “Корпус Кристи”, когато главните улици и площади на града са изпълнени с килими от пясък и цветя.
Цена: 34 евро на човек

 4.Целодневна екскурзия до остров Ла Гомера
Остров Ла Гомера е разположен на запад от Тенерифе и има обща територия 370 кв.км.  Посещението на Ла Гомера означава близък контакт с природата на острова, с неговите буйни гори, зашеметяващи скали, води, които са пълни с живот и мек климат през цялата година. Всичко това е свързано с широка мрежа от пътеки, които ще превърнат пътуването в незабравимо пътешествие. От 2011 г. Ла Гомера е каталогизиран като биосферен резерват на ЮНЕСКО, международно признание, което показва богатото и разнообразно природно наследство на острова, както на сушата, така и в океана, неговата устойчива природа и “уважението” към околната среда.Сред всички природни съкровища на острова се открояват лавровите гори в националния парк Гарахонай. Гора от терциера, която е на повече от 66 милиона години, където екстремната влажност и меките температури означават, че голямо разнообразие от дървета запазват листата си през цялата година. Това е причината  Garajonay  да бъде обявен за обект на световното наследство на ЮНЕСКО през 1986 г. Името му идва от романтичната легенда за невъзможната любов между Гара и Хонай.
Пътуването започва с ферибот от пристанище Лос Кристианос. Акостиране на остров Ла Гомера в столицата му – Сан Себастиан де Ла Гомера. В програмата е включен обяд в местен ресторант в Агульо – където ще станете свидетели на “silbo gomero’  – език с подсвиркване, който е запазен от 16 век насам. Свободно време в Сан Себастиан де Ла Гомера, където се намира къщата “Columbus”, където Христофор Колумб живее за кратко преди да се отправи към Америка.
Цена: 89 евро на човек

5. Билет за посещение на Лоро Парк
Loro Parque е зоопарк с територия 135 000 кв.м. в покрайнините на Пуерто де ла Крус на Тенерифе , Паркът е замислен като рай за папагали и през годините се превръша в една от най-големите атракции на Канарските острови , с над 40 милиона посетители. Паркът приютява най-голямата колекция от папагали в света, най-големият басейн за шоу с делфини в Европа, най-големият пингвинариум в света и най-дългия воден тунел за акули в Европа. Тук можете да станете свидетели на шоу с папагали, морски лъвове, делфини и косатки. Освен това може да видите алигатори, лъвове, тигри, горили, шимпанзета, фламинго, медузи и много други.
Цена: 38 евро на човек

6. Билет за посещение на Сиам Парк
Siam Park – най-големият тематичен парк с водни атракции в Европа. 185 000 кв.м. пищна природа, естествени градини и изключителен дизайн на тайландската архитектура, правят това място уникално, където млади и стари ще намерят безкрайно пространство за забавление, приключения и адреналин. Всяка атракция има уникално и неповторимо преживяване в среда, която съчетава екзотичната мистерия на древното кралство Сиам с вълнуващите приключения на атракциите. Тук ще откриете басейн с изкуствени вълни с височина около 3 метра, воден канал за спускане, водни пързалки включително 28 метровата пързалка “камикадзе”. Разбира се това е само малка част от всички атракции, на които може  да се насладите. Победител в Travellers’ Choice Tripadvisor : Най-добрият аквапарк в света : 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020, 2021, 2022. Победител в Travellers’ Choice Tripadvisor : Най-добрият увеселителен парк в света : 2023 г.
Цена: 58 евро на човек

7.  Разходка с лодка “Shogun” 
Изживейте едно приклюение на борда на автентична ориенталска платноходка, изцяло изработена от твърдо тиково дърво, за лична употреба от арабски шейх. 5-часово пътуване, по време на което ще видим китове пилоти и делфини. Със своето географско положение и под действието на пасатите и срещата на върха Тейде, действаща като фон, Канарските острови и главно южната част на Тенерифе, разчитат на температура на водата между 17-24 градуса през цялата година. Това гарантира постоянното присъствие на много видове китоподобни като пилотски китове, афали, заедно с други мигриращи видове, например финвал, кашалот, обикновени делфини… След това емоционално преживяване ще хвърлим котва в залива Маска около впечатляващите скали  Лос Гигантес, за да се насладите на заслужено плуване и обилен обяд.
Цена: 54 евро на човек

Прочети още
[save_as_pdf_pdfcrowd]

Хотели

+ Цени и дати

Цената включва

В цената се включва Чартърен полет София – Тенерифе – София с включени летищни такси и багаж до 15 кг. чекиран и до 10 кг. ръчен
Трансфер летище – хотел – летище
6 нощувки на съответната за хотела база изхранване
Медицинска застраховка на ЗEАД „БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП” с покритие 10 000 евро (за лица до 75 г.).
Обслужване на място от представител на местната фирма партньор.
Обслужване по време на всички допълнителни екскурзии на български език
Изпращане на летището от представител на TO
Прочети още

Цената НЕ включва

В цената не се включва Такса гориво (виж забележката по- долу).
Мед. застраховка с покритие 10 000 евро за лица от 75 до 85 г. – доплащане 25 лв.
Застраховка “Отмяна на пътуване” (виж условията по- долу)
Допълнителните екскурзии, извън пакетните цени, посещенията на туристически обекти и входни такси
Туристическа градска такса
Прочети още

Други

Основна информация и допълнителни услуги

ЛЯТО 2024, САМОЛЕТНА ПРОГРАМА ОТ СОФИЯ ДО ТЕНЕРИФЕ

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ И ПЛАЩАНЕ  ПО КАМПАНИЯ „ПЛАТИ ДЕПОЗИТ 35% ПРИ ЗАПИСВАНЕ“  за резервации, направени до 15.06.2024.

1. Плащания:
1.1 Първи депозит в размер на 35 % от общата цена на туристическия пакет – при записване.
1.2 Доплащане на пълната сума до 35 дни преди датата на пътуване.
1.3 При неспазване на описаните по-горе в т. 1.1 и 1.2  срокове за плащане Туроператорът има право да прекрати договора за туристически пакет и да анулира направената резервация

2. Анулационни срокове:
2.1 Потребителят има право да прекрати договора за туристически пакет по всяко време преди изпълнение на настоящия Договор.
2.2 Когато Потребителят/Пътуващият прекрати договора съгласно т. 2.1 , той дължи стандартна такса за прекратяване на договора, изчислена въз основа на момента, в който се прекратява договорът, както следва:
–  ако прекратяването е направено до седмия работен ден след сключването на Договора и в случай, че договорът е сключен повече от 30 дни преди датата на отпътуване, таксата за прекратяване е в размер на таксата за резервация – 50 лева на човек.
– За всяка промяна след първоначалното записване се удържа такса в размер на 50 лв.
–  При отказ от пътуване след указания срок до 7 работни дни след резервация, се прилагат условията по Договора за туристически пакет.
2.3 Туроператорът настоятелно препоръчва на своите клиенти да сключват застраховка “Отмяна на пътуване”.

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ И ПЛАЩАНЕ ПРИ РЕЗЕРВАЦИИ С ВКЛЮЧЕНИ ОТСТЪПКИ ЗА ХОТЕЛСКО НАСТАНЯВАНЕ,  ПРОМОЦИИ И ОФЕРТИ В ПОСЛЕДНАТА МИНУТА:

 • При резервации с включени отстъпки за хотелско настаняване, промоциите и офертите в последната минута са валидни при резервация и плащане, направени в рамките на обявените за всеки хотел дати, срокове и условия.

Плащанията се извършват в лева, в брой, с карта или по банков път и съобразно официалния фиксинг на БНБ в деня на плащането.

Минимален брой участници за провеждането за осъществяване на пътуването: 100 човека.

Срок за уведомяване при недостатъчен брой записани туристи:

 • 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни;
 • 7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – в случай на пътувания с продължителност от два до 6 дни;
 • 48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет – в случай на пътувания с продължителност, по-малка от два дни.

Необходими документи за пътуване: Български граждани могат да пътуват за Испания с валиден международен паспорт или лична карта. 
Визов режим: няма изисквания за визи.

Такса гориво: Поради постоянно променящите се цени на горивата, авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса /fuel surcharge/. В такъв случай към цената на пътуването ще се добави и фактическата стойност на горивната такса, изчислена по формула, обяснена по-долу, като тя е дължима за всички резервации за полета, за които се начислява, без значение кога са направени същите. Ако има такова изменение, информация за стойността му се обявява 20 дни преди датата на съответния полет и информацията се предава на клиентите. Заплащането на горивната такса се извършва до 20 дни преди датата на отпътуване, в агенцията, в която е направена резервацията /за записвания по-малко от 20 дни преди съответния полет важи същата обявената горивна такса, ако има такава/. 

Застраховка “Отмяна на пътуване”. Сключва се до 20 календарни дни от датата на резервиране на туристическия пакет, при условие, че е извършено първо плащане по договора и само в случай, че до началната дата на пътуването остават не по-малко от 14 дни, считано от деня на сключване на застраховката. Стойността на застраховка “Отмяна на пътуване” зависи от цената на закупения пакет, възрастта на туриста и срока за анулация.

Права на потребителите:
Потребителят има право да прехвърли сключения от него договор за туристически пакет на друго лице, което отговаря на всички изисквания, приложими към сключения договор, само след като е отправил писмено предизвестие до Туроператора на адреса за кореспонденция с писмо с обратна разписка, получено от Туроператора в срок не по – късно от 7 дни преди започване на изпълнението на туристическия пакет. Лицето, което прехвърля, и лицето, на което се прехвърля договора за туристически пакет, са солидарно отговорни за заплащане на оставащата част от сумата по договора, ако има такава и на всички допълнителни такси, налози или други допълнителни разходи, произтичащи от прехвърлянето. Туроператорът информира лицето, което прехвърля туристическия пакет, за действителните си разходи, във връзка с прехвърлянето.
При резервация с включени отстъпки за хотелско настаняване Потребителят има право да смени датата на пътуване или да преотстъпи своето пътуване на трето лице в срок до 7 дни, считано от датата на сключване на договора, с писмено предизвестие, връчено до Туроператора по реда и условията на ал. 4. При неспазване на посочения срок, съответно след изтичане на същия, смяната на датата на пътуване или преотстъпване правата на трето лице се заплащат от потребителя, съгласно валидните в момента на смяната цени и условия.
При резервации с отстъпки за хотелско настаняване в случай на отказ от пътуване и невъзможност да се смени датата на пътуване, след указания срок от 7 (седем) дни от датата на записване, Потребителят резервирал и заплатил пакет с отстъпки за хотелско настаняване губи 100 % (сто процента) от внесената сума.
Резервацията се счита за валидна, само ако е потвърдена от Туроператора в рамките на 48 часа. Ако не бъде потвърден първоначално заявеният хотел, Туроператорът може да предложи на Потребителя други възможности за настаняване. В случай, че Потребителят не приеме другите възможности, той има право да му бъде възстановен заплатения депозит.

Общи условия:
Медицинската застраховка по туристическите пакети е на ЗEАД „БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП . Съгласно Общите условия по застраховката „Помощ при пътуване” при необходимост от медицинска помощ, до 24 часа след настъпване на събитието Застрахованият лично или чрез упълномощено от него медицинско или друго лице, е длъжен незабавно да се свърже с Асистанс компанията „ГЛОБАЛ СЪРВИСИЗ БЪЛГАРИЯ“ на тел. +359 2 8197 197, е-mail: assistance@globalservices.bg и да предаде необходимата информация на български или английски език. В случай, че Застрахованият не изпълни това задължение и не уведоми Асистанс компанията, като при това самостоятелно или чрез друго лице организира оказването на медицинска помощ, при предявяване на претенция към Застрахователя след завръщането си в България, Застрахователят има право да откаже да плати или частично да признае за плащане всякакви разходи във връзка с настъпилото събитие и оказаната помощ.
Цените с включени отстъпки за хотелско настаняване са валидни само при направена и заплатена резервация по обявените за всеки хотел срокове и условия.
При настаняването в стаи тип – тройни (TRPL), както и двойни с допълнително легло (DBL + ex. bed), не се гарантират 3 редовни легла.
При настаняване на 2 възрастни с 1 или 2 деца (DBL + 1 chd; DBL + 2 chd), третото и четвъртото легло винаги са допълнителни, тип разтегателни.
Стаи с изглед към морето, се гарантират само в хотелите, в които има обявено доплащане за такъв тип стая.
Стаи тип PROMO и ECONOMY са с по-ниска цена. Те са с по-малък размер от стандартните стаи, с крайно местоположение на територията на хотела, на приземен етаж, без балкон или тераса, с малка баня и различно обзавеждане.
Настаняването в хотелите е след 14:00 ч., а освобождаването на стаите до 12:00 ч. в деня на отпътуване, освен в случаите, когато в хотела не е указано друго. В деня на пристигане (преди 14:00 ч.) и на напускане (след 12:00 ч.) услугите в хотелите се ползват срещу заплащане, включително храни и напитки. Броят на храненията в хотелите съответства на броя на резервираните нощувки. Пример: при резервация за 7 нощувки се ползват 7 закуски, 7 вечери или същия брой обяди и междинни хранения, в случай, че хотелът работи на база изхранване Аll inclusive.
Туроператорът не носи отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването или престоя в съответния хотел.
Всеки хотел определя индивидуално цените и условията за ползване на допълнителните услуги на територията на хотелския комплекс.
Туроператорът и местните партньори могат да оказват съдействие в случай на нужда от медицинска помощ, но не носят отговорност при неспазване на общите условия на застрахователя от страна на потребителя.
Концепциите All inclusive; Ultra All incl; High class all incl и др. се определят индивидуално от всеки хотел и не гарантират наличието на определени видове храни, напитки и услуги.
Лица, пътуващи с един родител или без родители, представят освен международен паспорт, нотариално заверена декларация от единия или от двамата родители и акт за раждане, както и копие от него.
При несъвпадащи фамилии на децата и родители, пред граничните власти се представят освен международните паспорти и акт за раждане на децата, както и копие от него.
Цените в предоставените оферти са валидни за български граждани. Цени за чужди граждани, се потвърждават след запитване за конкретната дата на пътуване и хотел.
Поради динамиката на ценообразуване, цените по пакети с включени отстъпки за хотелско настаняване и промоционалните оферти, могат да бъдат прекратени или променени преди посочената крайна дата за записване.

ТO има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора”, с полица № 13052310000537/13.06.2023 валидна от 01.07.2023-30.06.2024 на ЗК “ЛЕВ ИНС” АД – гр. София, бул. „Симеоновско шосе“ № 67А, ЕИК 121130788, тел 02/8055333

Прочети още

Изпрати запитване

Попълнете име, презиме, фамилия и рожденна дата на всеки турист (на латиница), по паспорт или лична карта

Предложени обяви

Почивка в Испания - остров Тенерифе, чартърен

Почивка в Испания

Програма

Описание

 

ОСТРОВ ТЕНЕРИФЕ ЕСЕН 2024

 „Плати депозит 35 % при записване“ за резервации направени до 15.06.2024

Обявените цени са с динамично ценообразуване, в реално време и са пряко свързани с евентуална промяна в цените и условията на всеки хотел.
Хотелите си запазват правото да променят или прекратяват отстъпките и промоциите по всяко време и туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна на цената. Затова препоръчваме резервация в срок до 24 часа след избор на хотел и оферта.

Описание / Транспорт

Полетна информация:

Заминаване: София 08:00 – Тенерифе Север 11:10
Връщане: Тенерифе Север 16:00 – София  23:35

Посочените часове са в местно време. Продължителността на полета е около 5 часа Часовата разлика между България и Испания е два часа (когато България е с лятно часово време)

Авиокомпнаия: Bulgaria AIr


Описание / допълнителни услуги

Информация за допълнителните екскурзии:

 • Всички допълнителни екскурзии се извършват от местен лицензиран екскурзовод на английски или руски език, както и на български от наш представител. 
 • Последователността на екскурзиите обявени в програмата не се гарантира и може да бъде променена в зависимост от работното време на посещаваните обекти.
 • Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат предварително от България или на място
 • Минимален брой записани туристи за осъществяване на екскурзиите: 20 човека

1. Целодневна екскурзия до Национален парк Тейде. 
Разположен на остров Тенерифе, националният парк Тейде включва стратовулкана Тейде, който със своите 3718 м е най-високият връх не само на Канарските острови, но и в цяла Испания. Издигайки се на 7500 м над дъното на океана, той се смята за третата по височина вулканична структура в света. Паркът е с площ от 18 990 хектара. Обявен е за обект на световно наследство от ЮНЕСКО на 28 юни 2007 г. От края на 2007 г. той става част от “12-те съкровища на Испания”. Вулканичният произход на региона създава несравнима атмосфера за любителите на природните забележителности. В подножието на Тейде пейзажите по-скоро напомнят на червената планета Марс, а неслучайно около вулкана са се тествали марсоходи за бъдещи експедиции. В лавровите гори по външния ръб на кратера често има мъгла, докато във вътрешността, наподобяваща пустиня, слънцето почти винаги огрява причудливи скали от лава, които са били износени в странни форми от вятъра – необичайно природно изживяване! Посещение на скалните образувания “Roques de Garcia и наблюдателната площадка от долината Уканка. Екскурзията продължада покрай обсерваторията в Исаня, която притежава едни от най-големите телескопи в света.
Цена: 42 евро на човек

2. Полудневна екскурзия до Ла Лагуна и Санта Круз
Разположен в северната част на остров Тенерифе, Сан Кристобал де ла Лагуна е първият град, основан на Канарските острови и към днешна дата е единственият, обявен от ЮНЕСКО за обект на световно наследство. Неговата колониална архитектура, линейно оформление на улиците му, създадени през 15-ти век без защитни външни стени, и голяма пешеходна търговска зона, ще завладеят всеки един посетител. Ла Лагуна е и университетския център и бивша столица на острова. Той е вторият по население град на острова. Градът се смята за културната столица на Канарските острови. Основна забележителност е катедралата “San Cristobal de La Laguna” , която съдържа тленните останки на Алфонсо  Фернандез де Луго – основоположник на града.
Санта Круз де Тенерифе e пристанищен град, столица на остров Тенерифе. Основан е през 1494 г. Британският военноморски герой капитан Хорацио Нелсън губи дясната си ръка при неуспешно нападение над Санта Круз през 1797 г. Тук се намира “Аудиторио де Тенерифе Адан Мартин“  – конгресно-концертна зала проектирана от архитекта Сантяго Калатрава. Посещение и свободно време на площад Испания – сърцето на града, с множество магазини, ресторанти и кафенета.
Цена: 30 евро на човек

3.Полудневна екскурзия до Икод де лос Винос и Ла Оротава.
Разположен в северната част на остров Тенерифе, Икод де лос Винос е град известен с прочутите си вина още от 16-ти век. Старият град е съсредоточен около главната църква “Сан Маркос”, площадите на “Лоренцо Касерес” и “Ла Пила” и манастира “Сан Франциско”. Най-известната атракция е Drago Milenario – хилядолетното драконово дърво. То е един от символите на Тенерифе, а през 1917 г. е обявено за национален паметник. Това е най-големият и най-старият жив екземпляр от “Dracaena draco” – драконово дърво.
Ла Оротава е един от най-старите градове на Канарските острови, основан в началото на 16-ти век след испанското нашевствие. Градът пази богато наследство, което може да се види в неговата архитектура, градини и обичаи. Ла Оротава носи името си от голямата долина Таоро, споделена с Лос Реалехос и Пуерто де ла Круз. Градът е “вратата” към националния парк Тейде. Посетителите могат да видят църквата “La Concepción”, построена през 18-ти век, няколко величествени къщи, принадлежали на богати семейства и “La Casa de los Balcones” (Къщата s балконите);,построена през 1632 г. с красив балкон и вътрешен двор, изработени от резбовано дърво. Този гостоприемен град е чудесно място да пазарувате и да насладите на красивите панорамни гледки. Ла Оротава също е дом на годишната фиеста на “Корпус Кристи”, когато главните улици и площади на града са изпълнени с килими от пясък и цветя.
Цена: 34 евро на човек

 4.Целодневна екскурзия до остров Ла Гомера
Остров Ла Гомера е разположен на запад от Тенерифе и има обща територия 370 кв.км.  Посещението на Ла Гомера означава близък контакт с природата на острова, с неговите буйни гори, зашеметяващи скали, води, които са пълни с живот и мек климат през цялата година. Всичко това е свързано с широка мрежа от пътеки, които ще превърнат пътуването в незабравимо пътешествие. От 2011 г. Ла Гомера е каталогизиран като биосферен резерват на ЮНЕСКО, международно признание, което показва богатото и разнообразно природно наследство на острова, както на сушата, така и в океана, неговата устойчива природа и “уважението” към околната среда.Сред всички природни съкровища на острова се открояват лавровите гори в националния парк Гарахонай. Гора от терциера, която е на повече от 66 милиона години, където екстремната влажност и меките температури означават, че голямо разнообразие от дървета запазват листата си през цялата година. Това е причината  Garajonay  да бъде обявен за обект на световното наследство на ЮНЕСКО през 1986 г. Името му идва от романтичната легенда за невъзможната любов между Гара и Хонай.
Пътуването започва с ферибот от пристанище Лос Кристианос. Акостиране на остров Ла Гомера в столицата му – Сан Себастиан де Ла Гомера. В програмата е включен обяд в местен ресторант в Агульо – където ще станете свидетели на “silbo gomero’  – език с подсвиркване, който е запазен от 16 век насам. Свободно време в Сан Себастиан де Ла Гомера, където се намира къщата “Columbus”, където Христофор Колумб живее за кратко преди да се отправи към Америка.
Цена: 89 евро на човек

5. Билет за посещение на Лоро Парк
Loro Parque е зоопарк с територия 135 000 кв.м. в покрайнините на Пуерто де ла Крус на Тенерифе , Паркът е замислен като рай за папагали и през годините се превръша в една от най-големите атракции на Канарските острови , с над 40 милиона посетители. Паркът приютява най-голямата колекция от папагали в света, най-големият басейн за шоу с делфини в Европа, най-големият пингвинариум в света и най-дългия воден тунел за акули в Европа. Тук можете да станете свидетели на шоу с папагали, морски лъвове, делфини и косатки. Освен това може да видите алигатори, лъвове, тигри, горили, шимпанзета, фламинго, медузи и много други.
Цена: 38 евро на човек

6. Билет за посещение на Сиам Парк
Siam Park – най-големият тематичен парк с водни атракции в Европа. 185 000 кв.м. пищна природа, естествени градини и изключителен дизайн на тайландската архитектура, правят това място уникално, където млади и стари ще намерят безкрайно пространство за забавление, приключения и адреналин. Всяка атракция има уникално и неповторимо преживяване в среда, която съчетава екзотичната мистерия на древното кралство Сиам с вълнуващите приключения на атракциите. Тук ще откриете басейн с изкуствени вълни с височина около 3 метра, воден канал за спускане, водни пързалки включително 28 метровата пързалка “камикадзе”. Разбира се това е само малка част от всички атракции, на които може  да се насладите. Победител в Travellers’ Choice Tripadvisor : Най-добрият аквапарк в света : 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020, 2021, 2022. Победител в Travellers’ Choice Tripadvisor : Най-добрият увеселителен парк в света : 2023 г.
Цена: 58 евро на човек

7.  Разходка с лодка “Shogun” 
Изживейте едно приклюение на борда на автентична ориенталска платноходка, изцяло изработена от твърдо тиково дърво, за лична употреба от арабски шейх. 5-часово пътуване, по време на което ще видим китове пилоти и делфини. Със своето географско положение и под действието на пасатите и срещата на върха Тейде, действаща като фон, Канарските острови и главно южната част на Тенерифе, разчитат на температура на водата между 17-24 градуса през цялата година. Това гарантира постоянното присъствие на много видове китоподобни като пилотски китове, афали, заедно с други мигриращи видове, например финвал, кашалот, обикновени делфини… След това емоционално преживяване ще хвърлим котва в залива Маска около впечатляващите скали  Лос Гигантес, за да се насладите на заслужено плуване и обилен обяд.
Цена: 54 евро на човек

Цената включва

В цената се включва Чартърен полет София – Тенерифе – София с включени летищни такси и багаж до 15 кг. чекиран и до 10 кг. ръчен
Трансфер летище – хотел – летище
6 нощувки на съответната за хотела база изхранване
Медицинска застраховка на ЗEАД „БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП” с покритие 10 000 евро (за лица до 75 г.).
Обслужване на място от представител на местната фирма партньор.
Обслужване по време на всички допълнителни екскурзии на български език
Изпращане на летището от представител на TO

Цената НЕ включва

В цената не се включва Такса гориво (виж забележката по- долу).
Мед. застраховка с покритие 10 000 евро за лица от 75 до 85 г. – доплащане 25 лв.
Застраховка “Отмяна на пътуване” (виж условията по- долу)
Допълнителните екскурзии, извън пакетните цени, посещенията на туристически обекти и входни такси
Туристическа градска такса

Други

Основна информация и допълнителни услуги

ЛЯТО 2024, САМОЛЕТНА ПРОГРАМА ОТ СОФИЯ ДО ТЕНЕРИФЕ

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ И ПЛАЩАНЕ  ПО КАМПАНИЯ „ПЛАТИ ДЕПОЗИТ 35% ПРИ ЗАПИСВАНЕ“  за резервации, направени до 15.06.2024.

1. Плащания:
1.1 Първи депозит в размер на 35 % от общата цена на туристическия пакет – при записване.
1.2 Доплащане на пълната сума до 35 дни преди датата на пътуване.
1.3 При неспазване на описаните по-горе в т. 1.1 и 1.2  срокове за плащане Туроператорът има право да прекрати договора за туристически пакет и да анулира направената резервация

2. Анулационни срокове:
2.1 Потребителят има право да прекрати договора за туристически пакет по всяко време преди изпълнение на настоящия Договор.
2.2 Когато Потребителят/Пътуващият прекрати договора съгласно т. 2.1 , той дължи стандартна такса за прекратяване на договора, изчислена въз основа на момента, в който се прекратява договорът, както следва:
–  ако прекратяването е направено до седмия работен ден след сключването на Договора и в случай, че договорът е сключен повече от 30 дни преди датата на отпътуване, таксата за прекратяване е в размер на таксата за резервация – 50 лева на човек.
– За всяка промяна след първоначалното записване се удържа такса в размер на 50 лв.
–  При отказ от пътуване след указания срок до 7 работни дни след резервация, се прилагат условията по Договора за туристически пакет.
2.3 Туроператорът настоятелно препоръчва на своите клиенти да сключват застраховка “Отмяна на пътуване”.

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ И ПЛАЩАНЕ ПРИ РЕЗЕРВАЦИИ С ВКЛЮЧЕНИ ОТСТЪПКИ ЗА ХОТЕЛСКО НАСТАНЯВАНЕ,  ПРОМОЦИИ И ОФЕРТИ В ПОСЛЕДНАТА МИНУТА:

 • При резервации с включени отстъпки за хотелско настаняване, промоциите и офертите в последната минута са валидни при резервация и плащане, направени в рамките на обявените за всеки хотел дати, срокове и условия.

Плащанията се извършват в лева, в брой, с карта или по банков път и съобразно официалния фиксинг на БНБ в деня на плащането.

Минимален брой участници за провеждането за осъществяване на пътуването: 100 човека.

Срок за уведомяване при недостатъчен брой записани туристи:

 • 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни;
 • 7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – в случай на пътувания с продължителност от два до 6 дни;
 • 48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет – в случай на пътувания с продължителност, по-малка от два дни.

Необходими документи за пътуване: Български граждани могат да пътуват за Испания с валиден международен паспорт или лична карта. 
Визов режим: няма изисквания за визи.

Такса гориво: Поради постоянно променящите се цени на горивата, авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса /fuel surcharge/. В такъв случай към цената на пътуването ще се добави и фактическата стойност на горивната такса, изчислена по формула, обяснена по-долу, като тя е дължима за всички резервации за полета, за които се начислява, без значение кога са направени същите. Ако има такова изменение, информация за стойността му се обявява 20 дни преди датата на съответния полет и информацията се предава на клиентите. Заплащането на горивната такса се извършва до 20 дни преди датата на отпътуване, в агенцията, в която е направена резервацията /за записвания по-малко от 20 дни преди съответния полет важи същата обявената горивна такса, ако има такава/. 

Застраховка “Отмяна на пътуване”. Сключва се до 20 календарни дни от датата на резервиране на туристическия пакет, при условие, че е извършено първо плащане по договора и само в случай, че до началната дата на пътуването остават не по-малко от 14 дни, считано от деня на сключване на застраховката. Стойността на застраховка “Отмяна на пътуване” зависи от цената на закупения пакет, възрастта на туриста и срока за анулация.

Права на потребителите:
Потребителят има право да прехвърли сключения от него договор за туристически пакет на друго лице, което отговаря на всички изисквания, приложими към сключения договор, само след като е отправил писмено предизвестие до Туроператора на адреса за кореспонденция с писмо с обратна разписка, получено от Туроператора в срок не по – късно от 7 дни преди започване на изпълнението на туристическия пакет. Лицето, което прехвърля, и лицето, на което се прехвърля договора за туристически пакет, са солидарно отговорни за заплащане на оставащата част от сумата по договора, ако има такава и на всички допълнителни такси, налози или други допълнителни разходи, произтичащи от прехвърлянето. Туроператорът информира лицето, което прехвърля туристическия пакет, за действителните си разходи, във връзка с прехвърлянето.
При резервация с включени отстъпки за хотелско настаняване Потребителят има право да смени датата на пътуване или да преотстъпи своето пътуване на трето лице в срок до 7 дни, считано от датата на сключване на договора, с писмено предизвестие, връчено до Туроператора по реда и условията на ал. 4. При неспазване на посочения срок, съответно след изтичане на същия, смяната на датата на пътуване или преотстъпване правата на трето лице се заплащат от потребителя, съгласно валидните в момента на смяната цени и условия.
При резервации с отстъпки за хотелско настаняване в случай на отказ от пътуване и невъзможност да се смени датата на пътуване, след указания срок от 7 (седем) дни от датата на записване, Потребителят резервирал и заплатил пакет с отстъпки за хотелско настаняване губи 100 % (сто процента) от внесената сума.
Резервацията се счита за валидна, само ако е потвърдена от Туроператора в рамките на 48 часа. Ако не бъде потвърден първоначално заявеният хотел, Туроператорът може да предложи на Потребителя други възможности за настаняване. В случай, че Потребителят не приеме другите възможности, той има право да му бъде възстановен заплатения депозит.

Общи условия:
Медицинската застраховка по туристическите пакети е на ЗEАД „БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП . Съгласно Общите условия по застраховката „Помощ при пътуване” при необходимост от медицинска помощ, до 24 часа след настъпване на събитието Застрахованият лично или чрез упълномощено от него медицинско или друго лице, е длъжен незабавно да се свърже с Асистанс компанията „ГЛОБАЛ СЪРВИСИЗ БЪЛГАРИЯ“ на тел. +359 2 8197 197, е-mail: assistance@globalservices.bg и да предаде необходимата информация на български или английски език. В случай, че Застрахованият не изпълни това задължение и не уведоми Асистанс компанията, като при това самостоятелно или чрез друго лице организира оказването на медицинска помощ, при предявяване на претенция към Застрахователя след завръщането си в България, Застрахователят има право да откаже да плати или частично да признае за плащане всякакви разходи във връзка с настъпилото събитие и оказаната помощ.
Цените с включени отстъпки за хотелско настаняване са валидни само при направена и заплатена резервация по обявените за всеки хотел срокове и условия.
При настаняването в стаи тип – тройни (TRPL), както и двойни с допълнително легло (DBL + ex. bed), не се гарантират 3 редовни легла.
При настаняване на 2 възрастни с 1 или 2 деца (DBL + 1 chd; DBL + 2 chd), третото и четвъртото легло винаги са допълнителни, тип разтегателни.
Стаи с изглед към морето, се гарантират само в хотелите, в които има обявено доплащане за такъв тип стая.
Стаи тип PROMO и ECONOMY са с по-ниска цена. Те са с по-малък размер от стандартните стаи, с крайно местоположение на територията на хотела, на приземен етаж, без балкон или тераса, с малка баня и различно обзавеждане.
Настаняването в хотелите е след 14:00 ч., а освобождаването на стаите до 12:00 ч. в деня на отпътуване, освен в случаите, когато в хотела не е указано друго. В деня на пристигане (преди 14:00 ч.) и на напускане (след 12:00 ч.) услугите в хотелите се ползват срещу заплащане, включително храни и напитки. Броят на храненията в хотелите съответства на броя на резервираните нощувки. Пример: при резервация за 7 нощувки се ползват 7 закуски, 7 вечери или същия брой обяди и междинни хранения, в случай, че хотелът работи на база изхранване Аll inclusive.
Туроператорът не носи отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването или престоя в съответния хотел.
Всеки хотел определя индивидуално цените и условията за ползване на допълнителните услуги на територията на хотелския комплекс.
Туроператорът и местните партньори могат да оказват съдействие в случай на нужда от медицинска помощ, но не носят отговорност при неспазване на общите условия на застрахователя от страна на потребителя.
Концепциите All inclusive; Ultra All incl; High class all incl и др. се определят индивидуално от всеки хотел и не гарантират наличието на определени видове храни, напитки и услуги.
Лица, пътуващи с един родител или без родители, представят освен международен паспорт, нотариално заверена декларация от единия или от двамата родители и акт за раждане, както и копие от него.
При несъвпадащи фамилии на децата и родители, пред граничните власти се представят освен международните паспорти и акт за раждане на децата, както и копие от него.
Цените в предоставените оферти са валидни за български граждани. Цени за чужди граждани, се потвърждават след запитване за конкретната дата на пътуване и хотел.
Поради динамиката на ценообразуване, цените по пакети с включени отстъпки за хотелско настаняване и промоционалните оферти, могат да бъдат прекратени или променени преди посочената крайна дата за записване.

ТO има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора”, с полица № 13052310000537/13.06.2023 валидна от 01.07.2023-30.06.2024 на ЗК “ЛЕВ ИНС” АД – гр. София, бул. „Симеоновско шосе“ № 67А, ЕИК 121130788, тел 02/8055333

Хотели

+ Цени и дати

3/5

от 577лв.

2/5

от 581лв.

2/5

от 581лв.

2/5

от 592лв.

4/5

от 596лв.

3/5

от 598лв.

3/5

от 598лв.

2/5

от 612лв.

3/5

от 614лв.

3/5

от 614лв.

Допълнителни екскурзии

No data was found

Открийте Вашата дестинация