Бъдещето е спомен, пътувай!

Почивка в Северен Кипър

Почивка в Северен Кипър

от: 1230лв.

Програма

Offer-11090

Описание

СЕВЕРЕН КИПЪР ЛЯТО 2024

 „Плати депозит 50 % при записване“ за резервации направени до 30.06.2024

Обявените цени са с динамично ценообразуване, в реално време и са пряко свързани с евентуална промяна в цените и условията на всеки хотел.
Хотелите си запазват правото да променят или прекратяват отстъпките и промоциите по всяко време и туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна на цената. Затова препоръчваме резервация в срок до 24 часа след избор на хотел и оферта.

Описание / Транспорт

Полетно разписание:
Заминаване: FB 855 – SOF 18:10 – LCA 20:10
Връщане: FB 856 – LCA 21:00 – SOF 23:15

Тип самолет:
Адрес на авиокомпанията: гр. София, 1540, бул. Брюксел 1
Авиокомпания: Bulgaria Air

 • Всички часове на полетното разписание са в местно време.
 • Полетът е с продължителност около 2 часа.
 • Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиокомпанията.
 • Обявените цените са за минимум от 12 души, като за по-малко записани ще се изисква доплащане за индивидуален трансфер.
Описание / допълнителни услуги

Информация за допълнителните екскурзи

 • Всички допълнителни екскурзии се извършват от местен лицензиран екскурзовод на английски или турски език
 • Минимален брой записани туристи за осъществяване на екскурзиите: 15 човека.
 • Последователността на екскурзиите обявени в програмата не се гарантира и може да бъде променена в зависимост от работното време на посещаваните обекти.
 • Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат само и единствено на място в евро.
 • Посочените по-долу цени са ориентировъчни и могат да бъдат променяни от местните ни партньор.

1. Полудневна обиколка с призрачния град Вароша
ОТ ФАМАГУСТА И БАФРА ДО ВАРОША – 25 EUR на човек
ОТ КИРЕНИЯ ДО ВАРОША – 30 EUR на чове

Цената включва:

Пешеходна разходка в Призрачния град Вароша

Свободно време на златните плажове на Вароша

Това е историята на почти 50-годишното затваряне на кипърския морски град Вароша, който някога е бил смятан за една от най-популярните туристически дестинации в света в началото на 70-те години. Заобиколен от синя вода и бели пясъчни плажове на западния бряг на остров Кипър в Средиземно море,  н На мястото се намират останки от имоти на филмови звезди като Брижит Бардо и Елизабет Тейлър. Във Вароша са живели над 39 000 жители. без предупреждение и в разгара на туристическия сезон, Вароша става жертва на продължаващата война между гърци и турци.

2. Обиколка на Фамагуста
ОТ ФАМАГУСТА И БАФРА ДО ФАМАГУСТА 40 EUR на човек
ОТ КИРЕНИЯ ДО ФАМАГУСТА 45 EUR на човек


1.Древни руини на Саламис
2.Църквата на Св. Барнабас, музей на иконите и археологическият музей
3.Посещение на катедралата Св. Никола
4.Замъкът Othello
5.Свободно време на пазара във Фамагуста.
6.Включен обяд

1. Древни руини на Саламис Точно на север от Фамагуста в основата на полуостров Карпаз се намират останките на град Саламис. Столицата на Кипър още през 1100 г. пр. н. е., Саламис оцелява след последователните окупации на египтяни, персийци и римляни, но в крайна сметка се поддава на силите на природата. Голяма част от района все още е в разкопки и е залесен с борове и евкалиптови дървета. Откритите реликви и златни монети, датиращи от 411 до 374 г. пр. н. е., са първото истинско доказателство за археологическото значение на града.
Сламамин е най-големият и най-укрепен град на Кипър от елинистическия период. В продължение на 1,5 хиляди години Саламин е център на политическия и икономически живот на острова, в началото на нашата ера населението на града достига 200 хиляди души. В момента това е едно от най-впечатляващите археологически обекти, открити в периода 1952-1974 г. Намира се на 6 км от Фамагуста, в турската република Северен Кипър.
Учените смятат, че по време на Троянската война търговското пристанище на ахейските гърци е основано на брега на залива Фамагуста, а около 1100 г. пр.н.е. започва ахейската инвазия в Кипър.

2. Манастирът Св. Барнабас е отсрещната страна на пътя Саламис-Фамагуста, от Кралските гробници. Можете лесно да го познаете по двата му доста големи купола. Той е построен в чест на най-големия светец на Кипър, чийто живот е толкова преплетен с разпространението на християнското послание в годините непосредствено след смъртта на Христос. Св. Барнабас , който е син на еврейско семейство от Саламин. След като отиде в Йерусалим да учи, той приема християнството и се завръща в Кипър, проповядвайки християнството по целия остров заедно със св. Павел. Манастирът се състои от църковен двор, манастирски стаи и параклиса, в който е гробницата на Св. Барнабас. В момента манастирът се използва като музей.

3.Посещение на катедралата Св. Никола. Сградата е построена в ерата на Лузинян между 1298-1312 г., и е един от най-ярките примери на готическа архитектура в цялото Средиземноморие. Първоначално кралете Лузинян са короновани като крале на Кипър в катедралата Света София в Лефкоша, а след това са короновани в катедралата Свети Никола в Газимагуза като крале на Йерусалим. Сградата е превърната в джамия и отворена за поклонение от османците през 1571 г. с добавяне на минаре. Монументалното източноафриканско смокиново дърво (Ficus Sycomorus), което се намира на входа на катедралата, е най-старото дърво на острова. Дървото е засадено, когато изграждането на катедралата започва през 1298 г. и сега е 15 метра височина и 5 метра ширина.

4. Замъкът Отело е построен през 14 век от Лузиняни (който управлява Кралство Кипър) за защита на пристанището срещу възможни вражески атаки. Използвал се е и като главен вход към Фамагуста. Династията на Лузинян получава контрол над Кипър през 1192 г. През 1218 г. Хенри I дьо Лузинян започва строежа на тази крепост, за да защити главното пристанище на страната. През 1492 г., по време на управлението на венецианците, замъкът е напълно реконструиран.
Навремето се е наричала „непробиваема крепост“, тъй като е почти невъзможно да се атакува поради много дълбоки канавки около нея. В близост до релефа са изписани името на капитан Николо Фоскари, който е насочил промените към замъка, и датата 1492 г.. Името му не е случайно, защото в замъка Отело се случват събитията, описани от Шекспир в известната му пиеса Отело. Династията на Лузинян получава контрол над Кипър през 1192 г. През 1218 г. Хенри I дьо Лузинян започва строежа на тази крепост, за да защити главното пристанище на страната.

4. Фамагуста е град на източното крайбрежие на Кипър. Намира се източно от Никозия и притежава най-дълбокото пристанище на острова. През средновековния период (особено под морските републики Генуа и Венеция) Фамагуста е бил най-важният пристанищен град на острова и порта за търговия с пристанищата на Леванта, откъдето търговците на Пътя на коприната пренасяли стоките си в Западна Европа. Старият заграден град и части от съвременния град понастоящем попадат  действително в турската република Северен Кипър в област Газимуса, от която е столица.

3. Обиколка на Кирения
ОТ ФАМАГУСТА И БАФРА ДО КИРЕНИЯ 45 EUR на човек
ОТ КИРЕНИЯ ДО КИРЕНИЯ 40 EUR на човек


1. Замъкът Свети Иларион
2. Абатство и Белапаис – в планината над Кирения – едно от най-красивите селища с прочутото едноименно абатство.
3. Замъкът Кирения, музей на корабокрушение
4. Музей на мъчениците (Алсанджак)
5. Включен обяд

1. Замъкът Св. Иларион е един от трите замъка, разположени на планината Бешпармак (Пет пръста) и се намира на запад от планината на височина от 700 метра от морското равнище. През 10-ти век към замъка са добавени манастир и църква, която е кръстена на светец, който мигрира от Йерусалим в Кипър и прекарва последните години от живота си в молитва там. Твърди се, че известният Уолт Дисни също е вдъхновен от замъка Свети Иларион и че мястото на прочутата карикатура “Снежанка и седемте джуджета” е базирано в този замък.


2. Абатството Белапаис  руините на манастир, построен през 13-ти век в северната част на малкото село Белапаис, на около пет километра от град Кирения. Руините се намират на надморска височина от 220 m над морското равнище и открива дълга гледка надолу към Кирения и Средиземно море. По-рано мястото е било наричано Episcopia или Piscopia, което предполага, че може да е служило на епископа на Кирения като резиденция и като място за убежище от арабски набези през 7-ми и 8-ми век. Първите обитатели, за които се знае, че са се заселили на мястото или в близост до него, са канониците на Светия гроб, които са избягали от Йерусалим след падането му през 1187 г. Канониците са били пазители на църквата на Божи гроб. Емери дьо Лузинян основава манастира, като първите сгради датират между 1198–1205 г. Абатството е осветено като абатство на Света Мария от Планината. Следователно, документи от 15-ти и 16-ти век наричат Белапаис “Бялото абатство”. Общото обяснение на съвременното име Bellapais е, че френското име Abbaie de la Pais („Абатство на мира“) е повредено след италианското поглъщане на „Bellapais“, претълкувано като Bella Paese „Красива земя“.


3..Замъкът Гирне, който е една от най-удивителните исторически сгради на Кипър, стои гордо като символ на Гирне. Почти квадратната планирана структура е претърпяла много промени през годините, докато достигне сегашния си вид. Корабът, за който се смята, че е направен през 3-ти век пр.н.е., който е изложен в Музея на замъка, се смята за най-старият търговски кораб, извличан някога от дъното на морето.

4. Музей на мъчениците (Алсанджак) Тази сграда, която е била дом на зъболекаря на Макариос, е използвана като сграда на щаба през нощта на 20 юли, когато започва Кипърската мирна операция от 1974 г., повратна точка в историята на борбата на кипърските турци. Входът на сградата обаче е бил ударен от снаряд за ракетна установка, изстрелян от гръцки войници, а на 50-ти е избухнала силна експлозия. Убити са командирът на пехотния полк, старши полковник от пехотата Ибрахим Караогланоглу, пилот-майор Фехми Ерджан, който е служил като офицер за въздушна връзка, и двама редници. Поради тази причина къщата, придобила характеристика на исторически документ, е организирана като музей, за да увековечи Кипърската мирна операция и бе открита за обществеността на официална церемония като Музей на мира и свободата на втората годишнина на операцията. Музеят е построен в началото на 70-те години на миналия век като богата гръцка къща и се помещава в I. Той се намира точно на изток от плажа Yavuz Extraction, където започва операцията Peace. Мястото, където е попаднал снарядът на ракетата в нощта на 20 юли 1974 г., не е докоснат.

4. Karpasia Peninsula Tour

ОТ ФАМАГУСТА И БАФРА 50 EUR на човек
ОТ КИРЕНИЯ 55 EUR на човек


1. Възможност да наблюдавате местния живот и хора и природните красоти на полуостров
2. кскурзия до Древната фабрика за зехтин
3. Посещение на Национален парк Карпасия
4. Свети Апостолос Андреас
5. Златният плаж
6. Включен обяд

Манастирът Апостолос Андреас е манастир, разположен на юг от нос Апостолос Андреас, най-североизточната точка на остров Кипър, в Ризокарпасо на полуостров Карпас. Манастирът е посветен на Свети Андрей и е важен обект за Кипърската православна църква. И общностите на кипърските гърци и кипърските турци смятат манастира за свято място. Като такъв се посещава от много хора за молитви. Забележително е и съдържанието на манастира.

4. Обиколка на Никозия / Лефкоша
ОТ ФАМАГУСТА БАФРА ДО НИКОЗИЯ 45 EUR на човек
ОТ Обиколка на Никозия ОТ КИРЕНИЯ ДО НИКОЗИЯ 40 EUR PP на човек


1. Портата на Кирения
2. Катедралата Света София
3. Големият хан – Керван сарай/стара източна гостилница/
4. Пазар Бандабулия
5. Включен обяд

1.Портата Гирне е една от трите порти, вградени в укрепленията, построени около Лефкоса с цел защита на града през венецианската ера, и се намира на север от градските стени. Наречена е Портата на Дел Проведитор на името на известния венециански архитект Проведитор Франческо Барбаро. Портата е реновирана от османците през 1821 г. и отгоре е добавена куполна стая. Портата в момента служи на обществеността като туристически информационен офис.
2. Селимие, исторически известна като Катедралата Света София е бивша християнска катедрала, превърната в джамия, разположена в Северна Никозия. Исторически е била главната джамия на града. Джамията Селимие се помещава в най-голямата и най-старата оцеляла готическа църква в Кипър, вероятно построена на мястото на по-ранна византийска църква. Общо джамията има капацитет да побере 2500 с 1750 m2 на разположение за богослужение. Това е най-голямата оцеляла историческа сграда в Никозия и според източници може да е била най-голямата църква, построена в Източното Средиземноморие през хилядолетието между възхода на исляма и късния османски период. Това беше църквата за коронация на кипърските крале.


3. Това е не само на Лефкоша, но и едно от най-важните османски архитектурни произведения на острова. Построен е между 1572-1579 г. като двуетажна квадратна сграда с Коза Хан в Бурса, взет за пример. Ханът се състои от общо 68 стаи, където стаите на приземния етаж са използвани като търговски магазини, а стаите на последния етаж са използвани като хотелски стаи. Сега сградата се използва като център за развлечения и пътувания, където се продават занаяти и сувенири.

4. Пазар Бандабулия Наред с джамията Селимие и Бедестана, старият пазар (Бандабулия) е една от трите забележителности на квартал Селимие и всъщност на северната част на оградения град Никозия като цяло. Структурата на пазара е реабилитирана с акцент върху стандартите за безопасност и хигиена и са положени всички усилия за запазване на традиционните исторически характеристики. Пазарът, който функционира от 30-те години на миналия век, преди реставрацията, е загубил първоначалното си значение, но все още привлича значителен брой местни жители, посетители и туристи за пазаруване и разглеждане на забележителности.

6.Daily Boat Tours 35 EUR на човек (seasonal) + Включен обяд

Прочети още
[save_as_pdf_pdfcrowd]

Хотели

+ Цени и дати

Цената включва

В цената се включва Самолетен билет София – Ларнака – София на авиокомпания “Bulgaria Air.
Чекиран багаж до 23 кг
Ръчен багаж до 10 кг с размери 55х40х20 см + 1 дамска чанта/лаптоп
Трансфер летище – хотел – летище
7 нощувки в хотел по избор
Медицинска застраховка на ЗEАД „БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП” с покритие 10 000 евро (за лица до 75 г.).
Обслужване на място от представител на местната фирма партньор.
Прочети още

Цената НЕ включва

В цената не се включва Застраховка “Отмяна на пътуване” (виж условията по- долу)
Мед. застраховка с покритие 10 000 евро за лица от 70 до 79 г. – доплащане 25 лв
Мед. застраховка с покритие 10 000 евро за лица от 80 до 85 г. – доплащане 55 лв
Допълнителните екскурзии, извън пакетните цени, посещенията на туристически обекти и входни такси
Туристическа градска такса
Разходи от личен характер.
Прочети още

Други

Основна информация и допълнителни услуги

ЛЯТО 2024, САМОЛЕТНА ПРОГРАМА ОТ СОФИЯ ДО СЕВЕРЕН КИПЪР

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ И ПЛАЩАНЕ:

1. Плащания: 

1.1 Депозит в размер на 50 % от общата цена на туристическия пакет – при записване.

1.2 Доплащане на пълната сума до 35 дни преди датата на пътуване.

1.3 При неспазване на описаните по-горе в т. 1.1 и 1.2  срокове за плащане Туроператорът има право да прекрати договора за туристически пакет и да анулира направената резервация

* При записване Потребителят заплаща цялата стойност на самолетните билети и този вид плащане гарантира запазване на ниската цена на самолетния билет за редовен двупосочни полет до Ларнака.

2. Анулационни срокове:

2.1 Потребителят има право да прекрати договора за туристически пакет по всяко време преди изпълнение на настоящия Договор.

2.2 Когато Потребителят/Пътуващият прекрати договора съгласно т. 2.1, той дължи такса за прекратяване на договора, изчислена въз основа на момента, в който се прекратява договорът, както следва:

– Ако прекратяването е направено до 35 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50 % от цената на организираното пътуване. Таксата се дължи за закупените от авиокомпанията самолетни билети за редовен двупосочни полет до Ларнака.

– Ако прекратяването е направено по-малко от 35 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 90 % от цената на организираното пътуване в лева.

– За всяка промяна след първоначалното записване се удържа такса съгласно условията на авиокомпанията.

– Туроператорът настоятелно препоръчва на своите клиенти да сключват застраховка “Отмяна на пътуване”.

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ И ПЛАЩАНЕ ПРИ РЕЗЕРВАЦИИ С ВКЛЮЧЕНИ ОТСТЪПКИ ЗА ХОТЕЛСКО НАСТАНЯВАНЕ,  ПРОМОЦИИ И ОФЕРТИ В ПОСЛЕДНАТА МИНУТА:

 • При резервации с включени отстъпки за хотелско настаняване, промоциите и офертите в последната минута са валидни при резервация и плащане, направени в рамките на обявените за всеки хотел дати, срокове и условия.

Плащанията се извършват в лева, в брой, с карта или по банков път и съобразно официалния фиксинг на БНБ в деня на плащането.

Минимален брой участници за провеждането за осъществяване на пътуването: 100 човека.

Срок за уведомяване при недостатъчен брой записани туристи:

 • 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни;
 • 7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – в случай на пътувания с продължителност от два до 6 дни;
 • 48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет – в случай на пътувания с продължителност, по-малка от два дни.

Необходими документи за пътуване: валиден международен паспорт. Паспортът трябва да е с валидност минимум 6 месеца от датата на влизане в страната.

Визов режим: няма изисквания за визи.

Такса гориво: Поради постоянно променящите се цени на горивата, авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса /fuel surcharge/. В такъв случай към цената на пътуването ще се добави и фактическата стойност на горивната такса, изчислена по формула, обяснена по-долу, като тя е дължима за всички резервации за полета, за които се начислява, без значение кога са направени същите. Ако има такова изменение, информация за стойността му се обявява 20 дни преди датата на съответния полет и информацията се предава на клиентите. Заплащането на горивната такса се извършва до 20 дни преди датата на отпътуване, в агенцията, в която е направена резервацията /за записвания по-малко от 20 дни преди съответния полет важи същата обявената горивна такса, ако има такава/. 

Застраховка “Отмяна на пътуване”. Сключва се до 20 календарни дни от датата на резервиране на туристическия пакет, при условие, че е извършено първо плащане по договора и само в случай, че до началната дата на пътуването остават не по-малко от 14 дни, считано от деня на сключване на застраховката. Стойността на застраховка “Отмяна на пътуване” зависи от цената на закупения пакет, възрастта на туриста и срока за анулация.

Права на потребителите:
Потребителят има право да прехвърли сключения от него договор за туристически пакет на друго лице, което отговаря на всички изисквания, приложими към сключения договор, само след като е отправил писмено предизвестие до Туроператора на адреса за кореспонденция с писмо с обратна разписка, получено от Туроператора в срок не по – късно от 7 дни преди започване на изпълнението на туристическия пакет. Лицето, което прехвърля, и лицето, на което се прехвърля договора за туристически пакет, са солидарно отговорни за заплащане на оставащата част от сумата по договора, ако има такава и на всички допълнителни такси, налози или други допълнителни разходи, произтичащи от прехвърлянето. Туроператорът информира лицето, което прехвърля туристическия пакет, за действителните си разходи, във връзка с прехвърлянето.
При резервация с включени отстъпки за хотелско настаняване Потребителят има право да смени датата на пътуване или да преотстъпи своето пътуване на трето лице в срок до 7 дни, считано от датата на сключване на договора, с писмено предизвестие, връчено до Туроператора по реда и условията на ал. 4. При неспазване на посочения срок, съответно след изтичане на същия, смяната на датата на пътуване или преотстъпване правата на трето лице се заплащат от потребителя, съгласно валидните в момента на смяната цени и условия.
При резервации с отстъпки за хотелско настаняване в случай на отказ от пътуване и невъзможност да се смени датата на пътуване, след указания срок от 7 (седем) дни от датата на записване, Потребителят резервирал и заплатил пакет с отстъпки за хотелско настаняване губи 100 % (сто процента) от внесената сума.
Резервацията се счита за валидна, само ако е потвърдена от Туроператора в рамките на 48 часа. Ако не бъде потвърден първоначално заявеният хотел, Туроператорът може да предложи на Потребителя други възможности за настаняване. В случай, че Потребителят не приеме другите възможности, той има право да му бъде възстановен заплатения депозит.

Общи условия:
Медицинската застраховка по туристическите пакети е на ЗEАД „БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП . Съгласно Общите условия по застраховката „Помощ при пътуване” при необходимост от медицинска помощ, до 24 часа след настъпване на събитието Застрахованият лично или чрез упълномощено от него медицинско или друго лице, е длъжен незабавно да се свърже с Асистанс компанията „ГЛОБАЛ СЪРВИСИЗ БЪЛГАРИЯ“ на тел. +359 2 8197 197, е-mail: assistance@globalservices.bg и да предаде необходимата информация на български или английски език. В случай, че Застрахованият не изпълни това задължение и не уведоми Асистанс компанията, като при това самостоятелно или чрез друго лице организира оказването на медицинска помощ, при предявяване на претенция към Застрахователя след завръщането си в България, Застрахователят има право да откаже да плати или частично да признае за плащане всякакви разходи във връзка с настъпилото събитие и оказаната помощ.
Цените с включени отстъпки за хотелско настаняване са валидни само при направена и заплатена резервация по обявените за всеки хотел срокове и условия.
При настаняването в стаи тип – тройни (TRPL), както и двойни с допълнително легло (DBL + ex. bed), не се гарантират 3 редовни легла.
При настаняване на 2 възрастни с 1 или 2 деца (DBL + 1 chd; DBL + 2 chd), третото и четвъртото легло винаги са допълнителни, тип разтегателни.
Стаи с изглед към морето, се гарантират само в хотелите, в които има обявено доплащане за такъв тип стая.
Стаи тип PROMO и ECONOMY са с по-ниска цена. Те са с по-малък размер от стандартните стаи, с крайно местоположение на територията на хотела, на приземен етаж, без балкон или тераса, с малка баня и различно обзавеждане.
Настаняването в хотелите е след 14:00 ч., а освобождаването на стаите до 12:00 ч. в деня на отпътуване, освен в случаите, когато в хотела не е указано друго. В деня на пристигане (преди 14:00 ч.) и на напускане (след 12:00 ч.) услугите в хотелите се ползват срещу заплащане, включително храни и напитки. Броят на храненията в хотелите съответства на броя на резервираните нощувки. Пример: при резервация за 7 нощувки се ползват 7 закуски, 7 вечери или същия брой обяди и междинни хранения, в случай, че хотелът работи на база изхранване Аll inclusive.
Туроператорът не носи отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването или престоя в съответния хотел.
Всеки хотел определя индивидуално цените и условията за ползване на допълнителните услуги на територията на хотелския комплекс.
Туроператорът и местните партньори могат да оказват съдействие в случай на нужда от медицинска помощ, но не носят отговорност при неспазване на общите условия на застрахователя от страна на потребителя.
Концепциите All inclusive; Ultra All incl; High class all incl и др. се определят индивидуално от всеки хотел и не гарантират наличието на определени видове храни, напитки и услуги.
Лица, пътуващи с един родител или без родители, представят освен международен паспорт, нотариално заверена декларация от единия или от двамата родители и акт за раждане, както и копие от него.
При несъвпадащи фамилии на децата и родители, пред граничните власти се представят освен международните паспорти и акт за раждане на децата, както и копие от него.
Цените в предоставените оферти са валидни за български граждани. Цени за чужди граждани, се потвърждават след запитване за конкретната дата на пътуване и хотел.
Поради динамиката на ценообразуване, цените по пакети с включени отстъпки за хотелско настаняване и промоционалните оферти, могат да бъдат прекратени или променени преди посочената крайна дата за записване.

ТO има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора”, с полица № 13052310000537/13.06.2023 валидна от 01.07.2023-30.06.2024 на ЗК “ЛЕВ ИНС” АД – гр. София, бул. „Симеоновско шосе“ № 67А, ЕИК 121130788, тел 02/8055333

Прочети още

Изпрати запитване

Попълнете име, презиме, фамилия и рожденна дата на всеки турист (на латиница), по паспорт или лична карта

Предложени обяви

Почивка в Северен Кипър

Почивка в Северен Кипър

Програма

Описание

СЕВЕРЕН КИПЪР ЛЯТО 2024

 „Плати депозит 50 % при записване“ за резервации направени до 30.06.2024

Обявените цени са с динамично ценообразуване, в реално време и са пряко свързани с евентуална промяна в цените и условията на всеки хотел.
Хотелите си запазват правото да променят или прекратяват отстъпките и промоциите по всяко време и туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна на цената. Затова препоръчваме резервация в срок до 24 часа след избор на хотел и оферта.

Описание / Транспорт

Полетно разписание:
Заминаване: FB 855 – SOF 18:10 – LCA 20:10
Връщане: FB 856 – LCA 21:00 – SOF 23:15

Тип самолет:
Адрес на авиокомпанията: гр. София, 1540, бул. Брюксел 1
Авиокомпания: Bulgaria Air

 • Всички часове на полетното разписание са в местно време.
 • Полетът е с продължителност около 2 часа.
 • Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиокомпанията.
 • Обявените цените са за минимум от 12 души, като за по-малко записани ще се изисква доплащане за индивидуален трансфер.
Описание / допълнителни услуги

Информация за допълнителните екскурзи

 • Всички допълнителни екскурзии се извършват от местен лицензиран екскурзовод на английски или турски език
 • Минимален брой записани туристи за осъществяване на екскурзиите: 15 човека.
 • Последователността на екскурзиите обявени в програмата не се гарантира и може да бъде променена в зависимост от работното време на посещаваните обекти.
 • Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат само и единствено на място в евро.
 • Посочените по-долу цени са ориентировъчни и могат да бъдат променяни от местните ни партньор.

1. Полудневна обиколка с призрачния град Вароша
ОТ ФАМАГУСТА И БАФРА ДО ВАРОША – 25 EUR на човек
ОТ КИРЕНИЯ ДО ВАРОША – 30 EUR на чове

Цената включва:

Пешеходна разходка в Призрачния град Вароша

Свободно време на златните плажове на Вароша

Това е историята на почти 50-годишното затваряне на кипърския морски град Вароша, който някога е бил смятан за една от най-популярните туристически дестинации в света в началото на 70-те години. Заобиколен от синя вода и бели пясъчни плажове на западния бряг на остров Кипър в Средиземно море,  н На мястото се намират останки от имоти на филмови звезди като Брижит Бардо и Елизабет Тейлър. Във Вароша са живели над 39 000 жители. без предупреждение и в разгара на туристическия сезон, Вароша става жертва на продължаващата война между гърци и турци.

2. Обиколка на Фамагуста
ОТ ФАМАГУСТА И БАФРА ДО ФАМАГУСТА 40 EUR на човек
ОТ КИРЕНИЯ ДО ФАМАГУСТА 45 EUR на човек


1.Древни руини на Саламис
2.Църквата на Св. Барнабас, музей на иконите и археологическият музей
3.Посещение на катедралата Св. Никола
4.Замъкът Othello
5.Свободно време на пазара във Фамагуста.
6.Включен обяд

1. Древни руини на Саламис Точно на север от Фамагуста в основата на полуостров Карпаз се намират останките на град Саламис. Столицата на Кипър още през 1100 г. пр. н. е., Саламис оцелява след последователните окупации на египтяни, персийци и римляни, но в крайна сметка се поддава на силите на природата. Голяма част от района все още е в разкопки и е залесен с борове и евкалиптови дървета. Откритите реликви и златни монети, датиращи от 411 до 374 г. пр. н. е., са първото истинско доказателство за археологическото значение на града.
Сламамин е най-големият и най-укрепен град на Кипър от елинистическия период. В продължение на 1,5 хиляди години Саламин е център на политическия и икономически живот на острова, в началото на нашата ера населението на града достига 200 хиляди души. В момента това е едно от най-впечатляващите археологически обекти, открити в периода 1952-1974 г. Намира се на 6 км от Фамагуста, в турската република Северен Кипър.
Учените смятат, че по време на Троянската война търговското пристанище на ахейските гърци е основано на брега на залива Фамагуста, а около 1100 г. пр.н.е. започва ахейската инвазия в Кипър.

2. Манастирът Св. Барнабас е отсрещната страна на пътя Саламис-Фамагуста, от Кралските гробници. Можете лесно да го познаете по двата му доста големи купола. Той е построен в чест на най-големия светец на Кипър, чийто живот е толкова преплетен с разпространението на християнското послание в годините непосредствено след смъртта на Христос. Св. Барнабас , който е син на еврейско семейство от Саламин. След като отиде в Йерусалим да учи, той приема християнството и се завръща в Кипър, проповядвайки християнството по целия остров заедно със св. Павел. Манастирът се състои от църковен двор, манастирски стаи и параклиса, в който е гробницата на Св. Барнабас. В момента манастирът се използва като музей.

3.Посещение на катедралата Св. Никола. Сградата е построена в ерата на Лузинян между 1298-1312 г., и е един от най-ярките примери на готическа архитектура в цялото Средиземноморие. Първоначално кралете Лузинян са короновани като крале на Кипър в катедралата Света София в Лефкоша, а след това са короновани в катедралата Свети Никола в Газимагуза като крале на Йерусалим. Сградата е превърната в джамия и отворена за поклонение от османците през 1571 г. с добавяне на минаре. Монументалното източноафриканско смокиново дърво (Ficus Sycomorus), което се намира на входа на катедралата, е най-старото дърво на острова. Дървото е засадено, когато изграждането на катедралата започва през 1298 г. и сега е 15 метра височина и 5 метра ширина.

4. Замъкът Отело е построен през 14 век от Лузиняни (който управлява Кралство Кипър) за защита на пристанището срещу възможни вражески атаки. Използвал се е и като главен вход към Фамагуста. Династията на Лузинян получава контрол над Кипър през 1192 г. През 1218 г. Хенри I дьо Лузинян започва строежа на тази крепост, за да защити главното пристанище на страната. През 1492 г., по време на управлението на венецианците, замъкът е напълно реконструиран.
Навремето се е наричала „непробиваема крепост“, тъй като е почти невъзможно да се атакува поради много дълбоки канавки около нея. В близост до релефа са изписани името на капитан Николо Фоскари, който е насочил промените към замъка, и датата 1492 г.. Името му не е случайно, защото в замъка Отело се случват събитията, описани от Шекспир в известната му пиеса Отело. Династията на Лузинян получава контрол над Кипър през 1192 г. През 1218 г. Хенри I дьо Лузинян започва строежа на тази крепост, за да защити главното пристанище на страната.

4. Фамагуста е град на източното крайбрежие на Кипър. Намира се източно от Никозия и притежава най-дълбокото пристанище на острова. През средновековния период (особено под морските републики Генуа и Венеция) Фамагуста е бил най-важният пристанищен град на острова и порта за търговия с пристанищата на Леванта, откъдето търговците на Пътя на коприната пренасяли стоките си в Западна Европа. Старият заграден град и части от съвременния град понастоящем попадат  действително в турската република Северен Кипър в област Газимуса, от която е столица.

3. Обиколка на Кирения
ОТ ФАМАГУСТА И БАФРА ДО КИРЕНИЯ 45 EUR на човек
ОТ КИРЕНИЯ ДО КИРЕНИЯ 40 EUR на човек


1. Замъкът Свети Иларион
2. Абатство и Белапаис – в планината над Кирения – едно от най-красивите селища с прочутото едноименно абатство.
3. Замъкът Кирения, музей на корабокрушение
4. Музей на мъчениците (Алсанджак)
5. Включен обяд

1. Замъкът Св. Иларион е един от трите замъка, разположени на планината Бешпармак (Пет пръста) и се намира на запад от планината на височина от 700 метра от морското равнище. През 10-ти век към замъка са добавени манастир и църква, която е кръстена на светец, който мигрира от Йерусалим в Кипър и прекарва последните години от живота си в молитва там. Твърди се, че известният Уолт Дисни също е вдъхновен от замъка Свети Иларион и че мястото на прочутата карикатура “Снежанка и седемте джуджета” е базирано в този замък.


2. Абатството Белапаис  руините на манастир, построен през 13-ти век в северната част на малкото село Белапаис, на около пет километра от град Кирения. Руините се намират на надморска височина от 220 m над морското равнище и открива дълга гледка надолу към Кирения и Средиземно море. По-рано мястото е било наричано Episcopia или Piscopia, което предполага, че може да е служило на епископа на Кирения като резиденция и като място за убежище от арабски набези през 7-ми и 8-ми век. Първите обитатели, за които се знае, че са се заселили на мястото или в близост до него, са канониците на Светия гроб, които са избягали от Йерусалим след падането му през 1187 г. Канониците са били пазители на църквата на Божи гроб. Емери дьо Лузинян основава манастира, като първите сгради датират между 1198–1205 г. Абатството е осветено като абатство на Света Мария от Планината. Следователно, документи от 15-ти и 16-ти век наричат Белапаис “Бялото абатство”. Общото обяснение на съвременното име Bellapais е, че френското име Abbaie de la Pais („Абатство на мира“) е повредено след италианското поглъщане на „Bellapais“, претълкувано като Bella Paese „Красива земя“.


3..Замъкът Гирне, който е една от най-удивителните исторически сгради на Кипър, стои гордо като символ на Гирне. Почти квадратната планирана структура е претърпяла много промени през годините, докато достигне сегашния си вид. Корабът, за който се смята, че е направен през 3-ти век пр.н.е., който е изложен в Музея на замъка, се смята за най-старият търговски кораб, извличан някога от дъното на морето.

4. Музей на мъчениците (Алсанджак) Тази сграда, която е била дом на зъболекаря на Макариос, е използвана като сграда на щаба през нощта на 20 юли, когато започва Кипърската мирна операция от 1974 г., повратна точка в историята на борбата на кипърските турци. Входът на сградата обаче е бил ударен от снаряд за ракетна установка, изстрелян от гръцки войници, а на 50-ти е избухнала силна експлозия. Убити са командирът на пехотния полк, старши полковник от пехотата Ибрахим Караогланоглу, пилот-майор Фехми Ерджан, който е служил като офицер за въздушна връзка, и двама редници. Поради тази причина къщата, придобила характеристика на исторически документ, е организирана като музей, за да увековечи Кипърската мирна операция и бе открита за обществеността на официална церемония като Музей на мира и свободата на втората годишнина на операцията. Музеят е построен в началото на 70-те години на миналия век като богата гръцка къща и се помещава в I. Той се намира точно на изток от плажа Yavuz Extraction, където започва операцията Peace. Мястото, където е попаднал снарядът на ракетата в нощта на 20 юли 1974 г., не е докоснат.

4. Karpasia Peninsula Tour

ОТ ФАМАГУСТА И БАФРА 50 EUR на човек
ОТ КИРЕНИЯ 55 EUR на човек


1. Възможност да наблюдавате местния живот и хора и природните красоти на полуостров
2. кскурзия до Древната фабрика за зехтин
3. Посещение на Национален парк Карпасия
4. Свети Апостолос Андреас
5. Златният плаж
6. Включен обяд

Манастирът Апостолос Андреас е манастир, разположен на юг от нос Апостолос Андреас, най-североизточната точка на остров Кипър, в Ризокарпасо на полуостров Карпас. Манастирът е посветен на Свети Андрей и е важен обект за Кипърската православна църква. И общностите на кипърските гърци и кипърските турци смятат манастира за свято място. Като такъв се посещава от много хора за молитви. Забележително е и съдържанието на манастира.

4. Обиколка на Никозия / Лефкоша
ОТ ФАМАГУСТА БАФРА ДО НИКОЗИЯ 45 EUR на човек
ОТ Обиколка на Никозия ОТ КИРЕНИЯ ДО НИКОЗИЯ 40 EUR PP на човек


1. Портата на Кирения
2. Катедралата Света София
3. Големият хан – Керван сарай/стара източна гостилница/
4. Пазар Бандабулия
5. Включен обяд

1.Портата Гирне е една от трите порти, вградени в укрепленията, построени около Лефкоса с цел защита на града през венецианската ера, и се намира на север от градските стени. Наречена е Портата на Дел Проведитор на името на известния венециански архитект Проведитор Франческо Барбаро. Портата е реновирана от османците през 1821 г. и отгоре е добавена куполна стая. Портата в момента служи на обществеността като туристически информационен офис.
2. Селимие, исторически известна като Катедралата Света София е бивша християнска катедрала, превърната в джамия, разположена в Северна Никозия. Исторически е била главната джамия на града. Джамията Селимие се помещава в най-голямата и най-старата оцеляла готическа църква в Кипър, вероятно построена на мястото на по-ранна византийска църква. Общо джамията има капацитет да побере 2500 с 1750 m2 на разположение за богослужение. Това е най-голямата оцеляла историческа сграда в Никозия и според източници може да е била най-голямата църква, построена в Източното Средиземноморие през хилядолетието между възхода на исляма и късния османски период. Това беше църквата за коронация на кипърските крале.


3. Това е не само на Лефкоша, но и едно от най-важните османски архитектурни произведения на острова. Построен е между 1572-1579 г. като двуетажна квадратна сграда с Коза Хан в Бурса, взет за пример. Ханът се състои от общо 68 стаи, където стаите на приземния етаж са използвани като търговски магазини, а стаите на последния етаж са използвани като хотелски стаи. Сега сградата се използва като център за развлечения и пътувания, където се продават занаяти и сувенири.

4. Пазар Бандабулия Наред с джамията Селимие и Бедестана, старият пазар (Бандабулия) е една от трите забележителности на квартал Селимие и всъщност на северната част на оградения град Никозия като цяло. Структурата на пазара е реабилитирана с акцент върху стандартите за безопасност и хигиена и са положени всички усилия за запазване на традиционните исторически характеристики. Пазарът, който функционира от 30-те години на миналия век, преди реставрацията, е загубил първоначалното си значение, но все още привлича значителен брой местни жители, посетители и туристи за пазаруване и разглеждане на забележителности.

6.Daily Boat Tours 35 EUR на човек (seasonal) + Включен обяд

Цената включва

В цената се включва Самолетен билет София – Ларнака – София на авиокомпания “Bulgaria Air.
Чекиран багаж до 23 кг
Ръчен багаж до 10 кг с размери 55х40х20 см + 1 дамска чанта/лаптоп
Трансфер летище – хотел – летище
7 нощувки в хотел по избор
Медицинска застраховка на ЗEАД „БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП” с покритие 10 000 евро (за лица до 75 г.).
Обслужване на място от представител на местната фирма партньор.

Цената НЕ включва

В цената не се включва Застраховка “Отмяна на пътуване” (виж условията по- долу)
Мед. застраховка с покритие 10 000 евро за лица от 70 до 79 г. – доплащане 25 лв
Мед. застраховка с покритие 10 000 евро за лица от 80 до 85 г. – доплащане 55 лв
Допълнителните екскурзии, извън пакетните цени, посещенията на туристически обекти и входни такси
Туристическа градска такса
Разходи от личен характер.

Други

Основна информация и допълнителни услуги

ЛЯТО 2024, САМОЛЕТНА ПРОГРАМА ОТ СОФИЯ ДО СЕВЕРЕН КИПЪР

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ И ПЛАЩАНЕ:

1. Плащания: 

1.1 Депозит в размер на 50 % от общата цена на туристическия пакет – при записване.

1.2 Доплащане на пълната сума до 35 дни преди датата на пътуване.

1.3 При неспазване на описаните по-горе в т. 1.1 и 1.2  срокове за плащане Туроператорът има право да прекрати договора за туристически пакет и да анулира направената резервация

* При записване Потребителят заплаща цялата стойност на самолетните билети и този вид плащане гарантира запазване на ниската цена на самолетния билет за редовен двупосочни полет до Ларнака.

2. Анулационни срокове:

2.1 Потребителят има право да прекрати договора за туристически пакет по всяко време преди изпълнение на настоящия Договор.

2.2 Когато Потребителят/Пътуващият прекрати договора съгласно т. 2.1, той дължи такса за прекратяване на договора, изчислена въз основа на момента, в който се прекратява договорът, както следва:

– Ако прекратяването е направено до 35 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50 % от цената на организираното пътуване. Таксата се дължи за закупените от авиокомпанията самолетни билети за редовен двупосочни полет до Ларнака.

– Ако прекратяването е направено по-малко от 35 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 90 % от цената на организираното пътуване в лева.

– За всяка промяна след първоначалното записване се удържа такса съгласно условията на авиокомпанията.

– Туроператорът настоятелно препоръчва на своите клиенти да сключват застраховка “Отмяна на пътуване”.

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ И ПЛАЩАНЕ ПРИ РЕЗЕРВАЦИИ С ВКЛЮЧЕНИ ОТСТЪПКИ ЗА ХОТЕЛСКО НАСТАНЯВАНЕ,  ПРОМОЦИИ И ОФЕРТИ В ПОСЛЕДНАТА МИНУТА:

 • При резервации с включени отстъпки за хотелско настаняване, промоциите и офертите в последната минута са валидни при резервация и плащане, направени в рамките на обявените за всеки хотел дати, срокове и условия.

Плащанията се извършват в лева, в брой, с карта или по банков път и съобразно официалния фиксинг на БНБ в деня на плащането.

Минимален брой участници за провеждането за осъществяване на пътуването: 100 човека.

Срок за уведомяване при недостатъчен брой записани туристи:

 • 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни;
 • 7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – в случай на пътувания с продължителност от два до 6 дни;
 • 48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет – в случай на пътувания с продължителност, по-малка от два дни.

Необходими документи за пътуване: валиден международен паспорт. Паспортът трябва да е с валидност минимум 6 месеца от датата на влизане в страната.

Визов режим: няма изисквания за визи.

Такса гориво: Поради постоянно променящите се цени на горивата, авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса /fuel surcharge/. В такъв случай към цената на пътуването ще се добави и фактическата стойност на горивната такса, изчислена по формула, обяснена по-долу, като тя е дължима за всички резервации за полета, за които се начислява, без значение кога са направени същите. Ако има такова изменение, информация за стойността му се обявява 20 дни преди датата на съответния полет и информацията се предава на клиентите. Заплащането на горивната такса се извършва до 20 дни преди датата на отпътуване, в агенцията, в която е направена резервацията /за записвания по-малко от 20 дни преди съответния полет важи същата обявената горивна такса, ако има такава/. 

Застраховка “Отмяна на пътуване”. Сключва се до 20 календарни дни от датата на резервиране на туристическия пакет, при условие, че е извършено първо плащане по договора и само в случай, че до началната дата на пътуването остават не по-малко от 14 дни, считано от деня на сключване на застраховката. Стойността на застраховка “Отмяна на пътуване” зависи от цената на закупения пакет, възрастта на туриста и срока за анулация.

Права на потребителите:
Потребителят има право да прехвърли сключения от него договор за туристически пакет на друго лице, което отговаря на всички изисквания, приложими към сключения договор, само след като е отправил писмено предизвестие до Туроператора на адреса за кореспонденция с писмо с обратна разписка, получено от Туроператора в срок не по – късно от 7 дни преди започване на изпълнението на туристическия пакет. Лицето, което прехвърля, и лицето, на което се прехвърля договора за туристически пакет, са солидарно отговорни за заплащане на оставащата част от сумата по договора, ако има такава и на всички допълнителни такси, налози или други допълнителни разходи, произтичащи от прехвърлянето. Туроператорът информира лицето, което прехвърля туристическия пакет, за действителните си разходи, във връзка с прехвърлянето.
При резервация с включени отстъпки за хотелско настаняване Потребителят има право да смени датата на пътуване или да преотстъпи своето пътуване на трето лице в срок до 7 дни, считано от датата на сключване на договора, с писмено предизвестие, връчено до Туроператора по реда и условията на ал. 4. При неспазване на посочения срок, съответно след изтичане на същия, смяната на датата на пътуване или преотстъпване правата на трето лице се заплащат от потребителя, съгласно валидните в момента на смяната цени и условия.
При резервации с отстъпки за хотелско настаняване в случай на отказ от пътуване и невъзможност да се смени датата на пътуване, след указания срок от 7 (седем) дни от датата на записване, Потребителят резервирал и заплатил пакет с отстъпки за хотелско настаняване губи 100 % (сто процента) от внесената сума.
Резервацията се счита за валидна, само ако е потвърдена от Туроператора в рамките на 48 часа. Ако не бъде потвърден първоначално заявеният хотел, Туроператорът може да предложи на Потребителя други възможности за настаняване. В случай, че Потребителят не приеме другите възможности, той има право да му бъде възстановен заплатения депозит.

Общи условия:
Медицинската застраховка по туристическите пакети е на ЗEАД „БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП . Съгласно Общите условия по застраховката „Помощ при пътуване” при необходимост от медицинска помощ, до 24 часа след настъпване на събитието Застрахованият лично или чрез упълномощено от него медицинско или друго лице, е длъжен незабавно да се свърже с Асистанс компанията „ГЛОБАЛ СЪРВИСИЗ БЪЛГАРИЯ“ на тел. +359 2 8197 197, е-mail: assistance@globalservices.bg и да предаде необходимата информация на български или английски език. В случай, че Застрахованият не изпълни това задължение и не уведоми Асистанс компанията, като при това самостоятелно или чрез друго лице организира оказването на медицинска помощ, при предявяване на претенция към Застрахователя след завръщането си в България, Застрахователят има право да откаже да плати или частично да признае за плащане всякакви разходи във връзка с настъпилото събитие и оказаната помощ.
Цените с включени отстъпки за хотелско настаняване са валидни само при направена и заплатена резервация по обявените за всеки хотел срокове и условия.
При настаняването в стаи тип – тройни (TRPL), както и двойни с допълнително легло (DBL + ex. bed), не се гарантират 3 редовни легла.
При настаняване на 2 възрастни с 1 или 2 деца (DBL + 1 chd; DBL + 2 chd), третото и четвъртото легло винаги са допълнителни, тип разтегателни.
Стаи с изглед към морето, се гарантират само в хотелите, в които има обявено доплащане за такъв тип стая.
Стаи тип PROMO и ECONOMY са с по-ниска цена. Те са с по-малък размер от стандартните стаи, с крайно местоположение на територията на хотела, на приземен етаж, без балкон или тераса, с малка баня и различно обзавеждане.
Настаняването в хотелите е след 14:00 ч., а освобождаването на стаите до 12:00 ч. в деня на отпътуване, освен в случаите, когато в хотела не е указано друго. В деня на пристигане (преди 14:00 ч.) и на напускане (след 12:00 ч.) услугите в хотелите се ползват срещу заплащане, включително храни и напитки. Броят на храненията в хотелите съответства на броя на резервираните нощувки. Пример: при резервация за 7 нощувки се ползват 7 закуски, 7 вечери или същия брой обяди и междинни хранения, в случай, че хотелът работи на база изхранване Аll inclusive.
Туроператорът не носи отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването или престоя в съответния хотел.
Всеки хотел определя индивидуално цените и условията за ползване на допълнителните услуги на територията на хотелския комплекс.
Туроператорът и местните партньори могат да оказват съдействие в случай на нужда от медицинска помощ, но не носят отговорност при неспазване на общите условия на застрахователя от страна на потребителя.
Концепциите All inclusive; Ultra All incl; High class all incl и др. се определят индивидуално от всеки хотел и не гарантират наличието на определени видове храни, напитки и услуги.
Лица, пътуващи с един родител или без родители, представят освен международен паспорт, нотариално заверена декларация от единия или от двамата родители и акт за раждане, както и копие от него.
При несъвпадащи фамилии на децата и родители, пред граничните власти се представят освен международните паспорти и акт за раждане на децата, както и копие от него.
Цените в предоставените оферти са валидни за български граждани. Цени за чужди граждани, се потвърждават след запитване за конкретната дата на пътуване и хотел.
Поради динамиката на ценообразуване, цените по пакети с включени отстъпки за хотелско настаняване и промоционалните оферти, могат да бъдат прекратени или променени преди посочената крайна дата за записване.

ТO има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора”, с полица № 13052310000537/13.06.2023 валидна от 01.07.2023-30.06.2024 на ЗК “ЛЕВ ИНС” АД – гр. София, бул. „Симеоновско шосе“ № 67А, ЕИК 121130788, тел 02/8055333

Хотели

+ Цени и дати

3/5

от 399лв.

3/5

от 406лв.

3/5

от 431лв.

3/5

от 446лв.

4/5

от 451лв.

5/5

от 496лв.

4/5

от 505лв.

5/5

от 511лв.

4/5

от 511лв.

4/5

от 517лв.

Допълнителни екскурзии

No data was found

Открийте Вашата дестинация